Optimizam u taboru naše reprezentacije

Malkočević: Pozitivnim rezultatom se oprostiti od EP-a"

Adnan Beganović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon poraza od Austrije i Njemačke izgubila je sve šanse za plasman u četvrtfinale, no i pored toga naši mladi fudbaleri nisu izgubili motiv i imaju veliku želju da smotru najboljih selekcija Starog kontinenta napuste s pobjedom u posljednjem kolu grupne faze.

Protivnik našoj kadetskoj selekciji biće Ukrajina, a uoči ovog meča razgovorali smo sa selektorom Sakibom Malkočevićem.

"Odradili smo posljednji trening pred sutrašnju utakmicu. Sadiku zbog crvenog neće igrati, Velić i Veladžić su trenirali pod temperaturom. Protivnik Ukrajina, koja još uvijek ima šanse za prolaz. Mi nemamo šanse za prolaz, ali imamo veliku želju da pozitivnim rezultatom završimo Evropsko prvenstvo. Dobro bi bilo da odigramo kao protiv Njemačke i bio bih prezadovoljan kada bismo se pobjedom ili remijem oprostili od prvenstva", za SportSport.ba je izjavio Malkočević.

"Imali smo dva dana odmora, analizirali smo igru Ukrajine. Polako nas sustiže i umor. Sadiku će nam sigurno nedostajati, ali vraća nam se Velić. Bitno je da su momci raspoloženi, da su dobro odradili trening. Nadamo se da će sutra ponoviti igru kao i protiv Njemačke i da će napraviti dobar rezultat. Ovom utakmicom ovi mladi momci završavaju ciklus u U-17 i bilo bi sjajno da dobrim rezultatom završe isti", zaključio je Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti