Malkočević: U Moldaviju idemo oprezni, ali i sa optimizmom

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Malkočević: U Moldaviju idemo oprezni, ali i sa optimizmom

O. Lekić

Kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su jutros za Moldaviju gdje će od 23. do 28. septembra učestvovati na turniru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, piše službena stranica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prije polaska na put selektor Sakib Malkočević je za službenu stranicu FSBiH istakao:

„U četiri dana priprema u Vogošći odradili smo šest treninga. Najvažnije je da nije bilo povreda. Pokušali smo u pripremnom periodu da nadoknadimo propušteno i da ispravimo greške koje su se dešavale u prijateljskom dvomeču protiv Italije. Idemo u Moldaviju oprezni, ali i sa optimizmom. Tri prethodna kvalifikaciona ciklusa smo igrali u Elitnom krugu i želimo da nastavimo taj niz.“

Protivnici „U-17“ reprezentativcima BiH biće Moldavija, Rusija i Latvija. Malkočević smatra da ekipa može do Elitne runde:

„Neće biti lako. Rusija je favorit grupe, a sigurno da Moldavija i Latvija takođe imaju svoje ambicije. Svjedoci smo kako timovi iz istočne Evrope napreduju i ostvaruju sve bolje rezultate i na klupskom i reprezentativnom nivou. Svi igraju fudbal i biće teško, ali nadamo se da ćemo turnir završiti na jednom od prva dva mjesta u grupi i plasirati se u Elitni krug.“

Bh. kadeti su juče u Zenici bodrili našu žensku reprezentaciju u utakmici sa Srbijom, a i naše najbolje fudbalerke su izabranicima Sakiba Malkočevića poželjele sreću na turniru u Moldaviji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi