Sakib Malkočević nakon velike pobjede

"Presretan sam, ovi momci su budućnost bh. fudbala"

Adnan Beganović

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ppobjedom se oprostila od nastupa na Evropskog prvenstvu.

Izabranici Sakiba Malkočevića danas su u duelu sa Ukrajinom pružili dobru partiju i na kraju su zasluženo stigli do velike, historijske pobjede. Nakon susreta zadovoljstvo nije krio ni selektor našeg kadetskog tima Sakib Malkočević.

"Presretni smo, dječaci slave u svlačioni. Iako smo imali problema oko sastava tima, momci su odigrali kvalitetnu utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Željeli smo se revanširati Ukrajincima za poraz u Moldaviji, željeli smo prvenstvo završiti pobjedom i zaista je ovo veliki uspjeh za naš fudbal", istakao je selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine Sakib Malkočević.

"Još uvijek nismo ni svjesni koliko smo napravili samim plasmanom na Evropsko prvenstvo. Pogotovo što se nismo obrukali, odigrali smo jedno loše poluvrijeme protiv Austrije, a sve ostalo je bilo na nivou ostalih reprezentacija. Presretan sam, želim da ovo bude uvod u naše dobre rezultate. Lijepo je biti Bosanac i Hercegovac na jednom ovako velikom takmičenju. Sutra krećemo za Bosnu i Hercegovinu. U našem kampu ćemo ručati i to je kraj ove U-17 reprezentacije koja je budućnost bh. fudbala", dodao je Malkočević.

Selektor kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine na kraju se zahvalio i portalu SportSport.ba koji je tokom kvalifikacija, ali i same smotre najboljih selekcija Starog kontinenta bio uz ove mlade momke.

"Želim da se zahvalim vašem portalu. Bili ste uz nas i na treninzima i na utakmicama. Bili ste s nama i kad je išlo i kad nije išlo, te ste poslali pravu sliku u našu državu. Još jednom, u ime stručnog štaba, u svoje i u ime svih igrača još jednom vam se zahvaljujem", zaključio je Malkočević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi