Šok za Hadžikadunića i društvo u 97. minuti, cijeli stadion je vidio šta se desilo osim sudija

Bilbao uspio da dođe do 1:1

Šok za Hadžikadunića i društvo u 97. minuti, cijeli stadion je vidio šta se desilo osim sudija

E. Čaušević

Mallorca je večeras igrala na svom terenu protiv Athletic Bilbaa u okviru 32. kola španske La Lige i imala je u džepu tri boda, ali su gosti u posljednjim sekundama utakmice uspjeli da dođu do remija i to nakon diskutabilne odluke sudija.

Mallorca je bila večeras dosta bolji protivnik i činilo se da će domaći tim zasluženo da dođe do tri boda, ali nakon drame u sudijskoj nadoknadi i čini se pogrešne odluke sudija gosti su došli do izjednačenja.

Domaći su uspjeli da krunišu bolju igru u 58. minuti kada je Muriqi upisao asistenciju, a mrežu gostiju zatresao je Lee Kang-in za 1:0 i veliko slavlje navijača Mallorce.

I kada se činilo da će tri boda ostati u Mallorci gosti iz Bilbaa uspjeli su da dođu do remija na poprilično diskutabilan način.

Glavni sudija Vazquez svirao je penal u 94. minuti nakon što je lopta udaril au ruku Ruiza de Galarretu. No, domaći su žestoko negodovali zbog toga i smatrali da je prije toga jedan igrač gostiju igrao rukom.

Nakon što je Raul Garcia udario loptu glavom čini se da je ona u ruku pogodila jednog igrača gostujuće ekipe, a nakon toga je u ruku pogodila i De Galarretu poslije udarca Garcije, te je sudija svirao penal.

Oglasi

Iako su sudije u VAR sobi mogle pogledati usporeni snimak i promijeniti odluku sudije na kraju se na šok i nevjericu svih na stadionu to nije desilo.

Sudija nije mijenjao odluku, a Inaki Williams je u 97. minuti bio siguran s bijele tačke i pogodio je za konačnih 1:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorca je nakon ovog remija sada na 11. mjestu sa 41 bodom, dok je Bilbao sedmi i ima šest bodova više u odnosu na današnjeg protivnika.

Nastup za Mallorcu ponovo je upisao i bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić koji je počeo meč s klupe, ali je na teren ušao u 67. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi