Raduju slike iz Španije: Je li došlo svjetlo na kraju tunela za Dennisa Hadžikadunića?
Nakon 11 utakmica čekanja, Hadžikadunić je prije osam dana debitovao za Mallorcu, a danas je upisao novih 90 minuta.

Opet se našao u startnoj postavi

Raduju slike iz Španije: Je li došlo svjetlo na kraju tunela za Dennisa Hadžikadunića?

E. Ganibegović

Bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić ljetos je iz Malmoa prešao u Mallorcu i čak 11 utakmica čekao na debi. Dogodilo se to 9. aprila, a večeras je ponovo bio u startnoj postavi svoje ekipe.

U okviru 29. kola španske Primere Mallorca je gostovala u Vigu kod Celte i upisala pobjedu rezultatom 0:1.

Prva velika prilika u 16. minuti. Imala ju je Mallorca preko Ndiayea, čiji šut odlazi pored gola. Ipak, isti igrač odužio se pet minuta kasnije kada koristi asistenciju Muriqija i pogađa za 0:1.

Mogla je Celta odmah do izjednačenja, no presječen je zadnji pas koji je uputio Miguel Rodriguez, da bi Ndiaye u 38. minuti imao još jedan pokušaj i opet bio neprecizan.

Drugo poluvrijeme donijelo je jedno veliko uzbuđenje i to u 83. minuti. Domaćin je mogao do boda, no Renato Tapia pogađa prečku.

Celta je na kraju utakmicu završila s igračem manje, jer je u trećoj minuti sudijske nadoknade Hugo Mallo dobio drugi žuti karton.

Oglasi

Nas u Bosni i Hercegovini itekako raduje novi nastup Dennisa Hadžikadunića. Bh. defanzivac ponovo je odigrao 90 minuta za svoju Mallorcu, te je po prvi put od novembra vezao dvije utakmice po 90 minuta, ali i dvije utakmice uopšte.

Hadžikadunić je danas imao i nekoliko pokušaja glavom prema golu protivnika, te je mogao postići i prvijenac za Mallorcu što se nažalost nije dogodilo. 

Pitanje je da li je ovo konačno svjetlo na kraju tunela za njega. U utakmici protiv Osasune 31. marta Copete je dobio crveni karton zbog kojeg je na hlađenju i vidjet ćemo da li će Hadžikadunić ostati u prvih 11 i kada se on vrati.

Ovom pobjedom Mallorca je preskočila današnjeg rivala na tabeli i sada je 11. s 37 bodova, dok je Celta mjesto ispod s bodom manje.

U tridesetom kolu Hadžikadunić i ekipa će na svom stadionu dočekati Getafe, dok će Celta na teško gostovanje kod Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 29. kolo:

Celta - Mallorca 0:1 (Ndiaye 21') 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije