Navijači Mallorce na gaćama ispisali parolu, a onda su na utakmici skinuli hlače i to pokazali

Protest na račun La Lige

Navijači Mallorce na gaćama ispisali parolu, a onda su na utakmici skinuli hlače i to pokazali

E. Čaušević

Fudbaleri Mallorce jučer su na svom terenu pobijedili Almeriju sa 1:0 u meču šestog kola La Lige, a meč je obilježio nevjerovatan detalj s tribina.

Mallorca je uspjela da dođe do nova tri boda i svoje druge pobjede u novoj sezoni La Lige, a junak domaćeg tima bio je Maffeo koji je u 25. minuti utakmice postigao jedini pogodak.

Međutim, utakmicu Mallorce i Almerije obilježio je i nevjerovatan detalj s tribina, odnosno protest navijača domaćeg tima.

Navijači Mallorce već neko vrijeme iskazuju nezadovoljstvo zbog rasporeda svog kluba i činjenice da većinu dosadašnjih mečeva ovaj klub igra u ranijim terminima, te nije bilo večernjih termina za njih.

Iz Mallorce su pokušali skrenuti čelnicima La Lige pažnju da malo prilagode raspored potrebama navijača, ali su ih oni u potpunosti ignorisali.

Zbog toga su navijači Mallorce odlučili uzeti stvari u svoje ruke i na orginalan način pokazati nezadovoljstvo zbog rasporeda, a najveće kritike uputili su na račun predsjednika La Lige Javiera Tebasa.

Oglasi

Jučer su trojica navijača odlučila da na svojim gaćama ispišu parolu, odnosno poruku za Tebasa koja je postala glavna tema u Španiji.

"Tebas odlazi odmah" pisalo je na gaćama navijača Mallorce.

Image

Oni su uspjeli u svojoj ideji jer je fotografija s jučerašnje utakmice postala glavna tema u Španiji, a kritikama na račun La Lige priključili su se i navijači nekih drugih klubova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mnogi su pokazali nezadovoljstvo rasporedom utakmica La Lige i činjenicom da su večernji termini rezervisani samo za one najpopularnije klubove, a ostali većinom igraju u ranim terminima.

Mallorcine utakmice su večinom u 14 sati i to se navijačima nikako ne sviđa. Da li će uspjeti izazvati reakciju La Lige i promjenu termina ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi