VAR u Barceloni sinoć očito nije bio u funkciji: Sudija poništio prvi penal, a onda oštetio domaće

Da li se i ovaj kazneni udarac trebao ponoviti?

VAR u Barceloni sinoć očito nije bio u funkciji: Sudija poništio prvi penal, a onda oštetio domaće

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone sinoć su igrali derbi protiv Atletico Madrida koji je na kraju završen rezultatom 2:2.

Barci je trebala pobjeda u ovom duelu kako bi zadržala korak za Real Madridom i šansama da odbrane titulu. No, katalonski klub je ponovo kiksao i nije uspio da savlada Atletico.

No, meč na Camp Nou obilježile su sudijske odluke. Glavni sudija Hernandez je svirao u drugom dijelu diskutabilne penale za oba tima, a svojim odlukama nije se proslavio ni u prvom poluvremenu.

Hernandez se u centru pažnje našao u 17. minuti kada je svirao penal za goste. Prvi penal Ter Stegen je odbranio Diegu Costi, ali je sudija tražio da se udarac ponovo jer je golman Barce ranije izašao s linije.

Drugi penal izveo je Saul i pogodio je za 1:1, ali čini se da je i ovaj trebao biti poništen. Naime, jedan od igrača Atletica je utrčao u kazneni prostor prije nego što je penal izveden, no iz VAR sobe nisu signalizirali da se i ovaj put penal mora ponoviti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To je izazvalo veliki bijes navijača katalonskog kluba, a fotografija ovog spornog trenutka kruži društvenim mrežama.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

IvoAndric44
Opet causevic o var on izgleda drka na messia
6 1
cccccc
Ovakve stvari se desavaju konstantno citavu sezonu iz utakmice u utakmicu. Sramota je da Real ne moze osvojiti pošteno titulu ni pored ovako jadne Barcelone
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi