Mallorca spremila iznenađenje po povratku La Lige: U ovog igrača će sve oči biti uprte!

Golobradi mladić će dobiti šansu

Mallorca spremila iznenađenje po povratku La Lige: U ovog igrača će sve oči biti uprte!

Kako prenose španski mediji, ekipa Mallorce spremila je iznenađenje za povratak La Lige. 

Priliku da trenira sa seniorskom ekipom od nedavno je dobio talentovani 16-godišnjak Luka Romero. On je očigledno zadovoljio ukuse struke i, kako prenose Španci, bit će u konkurenciji za prvi duel u nastavku prvenstva.

Da stvar za njega bude još zanimljivija i izazovnija, u prvom meču nastavka La Lige Mallorca igra protiv Barcelone, a susret je na rasporedu 13. juna.

Inače, radi se o igraču koji igra na poziciji ofanzivnog veznjaka, rođen je u Meksiku i ima argentinsko državljanstvo. Predviđa mu se blistava karijera, a na velikoj sceni sigurno nije mogao ni zamisliti bolju priliku za debi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ako je suditi po omladinskim kategorijama, on je već odbabrao i za koju će reprezentaciju igrati. To je Argentina čiji je član kadetske selekcije.

Inače, njegova Mallorca se prije prekida šampionata nalazila na 18. pozicij u La Ligi sa bodom manje od Celtre Vigo koja je u sigurnoj zoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi