Betis i Mallorca remizirali, Budimir ponovo odličan
Foto: EPA

Napadač iz Zenice u formi

Betis i Mallorca remizirali, Budimir ponovo odličan

Prvi susret 25. kola LaLige između Betisa i Mallorce donio je pravu golijadu.

Betis je zapao u krizu krajem januara i od tada je bez dobijenog meča, a bez pobjede Andulužani su ostali i večeras protiv Mallorce koja je u grčevitoj borbi za opstanak. Na kraju je bilo 3:3.

Do prednosti Mallorca je došla prva. U 16. minuti za 1:0 je pogodio Cucho, ali slavlje gostiju nije trajalo dugo jer je samo tri minute kasnije stvari na početak vratio Canales golom s bijele tačke.

Ipak, samo osam minuta kasnije novi gol, ponovo u mreži Betisa, a postiže ga napadač rođen u Zenici Ante Budimir koji ove sezone pruža izvanredne partije u Španiji. Mallorca je imala prednost do 35. minute kada Fekir s bijele tačke donosi Betisu izjednačenje za konačnih 2:2 na poluvremenu.

Odmah na otvaranju drugog dijela Betis je došao i do preokreta zahvaljujući Joaquinu, ali do kraja uspjeli su gosti da izjednače. U 70. minuti za 3:3 je pogodio Kubo na asistenciju Budimira, što je, ispostavit će se, bio i posljednji gol na meču.

Betis je nakon ovog remija na 12. poziciji i relativno je siguran od ispadanja, dok je Mallorci bod dobro došao u borbi za opstanak. Ovaj tim je trenutno na 17. mjestu, odmah iznad opasne zone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

LaLiga, 25. kolo:

Betis - Mallorca 3:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi