Vrijeđao je igrača Reala na brutalan način, klub je reagovao i spremio mu bolnu kaznu
FOTO: EPA

Dobio što je i zaslužio

Vrijeđao je igrača Reala na brutalan način, klub je reagovao i spremio mu bolnu kaznu

H. Zilić

Španija se bori sa rasizmom na stadionima, a posljednji radikalan potez povukla je Uprava Mallorce zbog incidenta koji je izazvao jedan od njihovih navijača.

Na prvenstvenoj utakmici između Mallorce i Reala pomenuti navijač je rasistički vrijeđao Viniciusa Juniora.

Nakon ovih groznih dešavanja, klub je poduzeo konkretne mjere.

Navijač je kažnjen, oduzeta mu je godišnja članska karta i zabranjen ulaz na stadion i utakmice Mallorce u narednom periodu.

"Ni u kom slučaju neće biti prihvaćeno da ljudi ovog tipa pripadaju klubu. To ruši sve principe i stavove našeg kluba", rekao je direktor Mallorce, Alfonso Diaz i dodao:

"Sarađivali smo sa La Ligom i policijom, na kraju uhvatili navijača koji je obrukao klub. Donijeli smo oštru kaznu. Novac neće biti vraćen od članske karte, a zabranjen će mu biti ulaz na utakmice našeg kluba do daljnjeg."

Oglasi

Nije prvi put da se Španija bori sa rasističkim ispadima.

Bilo je dosta situacija u Segundi, klubovi su se ogradili od svega, ali nisu kaznili počinioce

Prije dešavanja na Mallorci u La Ligi je rasističke uvrede doživio i fudbaler Villareala Samu Chukwueze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Možda potez Mallorce bude veliki korak prema suzbijanju rasizma na španskim stadionima.

Nije Španija jedina, nedavno su rasističke uvrede bile u Engleskoj, Portugalu, Belgiji što svakako ne ide u prilog državama, ligama, fudbalu, na kraju krajeva i klubovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije