Malo ko zna za ovaj gol Roberta Carlosa: Slobodnjak sa skoro 40 metara...

Još dok je igrao u Brazilu

Malo ko zna za ovaj gol Roberta Carlosa: Slobodnjak sa skoro 40 metara...

Edmir Škorić

Bivši brazilski reprezentativac Roberto Carlos bio je sinonim za lijevog beka i prva asocijacija na njega je ljevica.

Carlos je u Real Madridu proveo najveći dio karijere, u koji je došao iz Intera i sa Kraljevima je osvojio četiri laligaška naslova, tri španska Superkupa, tri Lige prvaka, Superkup Evrope, Internacionalni kup, a vrhunac reprezentativne karijere mu je bila titula svjetskog prvaka s Brazilom 2002. godine, mada ima i dva naslova Kopa Amerike.

Sjećamo ga se po nevjerovatnom udarcu, njegovi slobodnjaci su bili često neodbranjivi za protivničke golmane i neki njegovi golovi, kao onaj sa SP-a 2002. godine, i dan danas se analiziraju.

No, postoji i gol koji javnosti nije poznat, a postigao ga je još kao igrač Palmeirasa. Postigao ga jesa skoro 40 metara iz slobodnog udarca protiv Gremija.

Top Komentari

Arnel925
Sjećam se ovog gola kao da je jučer bilo
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti