Od Kanade preko Hrvatske do Bosne i Hercegovine

Ivan Mamić pojačao Simm Bau

Od Kanade preko Hrvatske do Bosne i Hercegovine

A. Beganović

U sezoni, koja je počela u vikendu iza nas, dres BFK Simm Bau, nosit će i mladi 21-godišnji fudbaler Ivan Mamić.

Mladi 21-godišnji fudbaler, Ivan Mamić, novo je pojačanje BFK Simm Bau, člana Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Mamić je u Simm Bau stigao prije nekoliko dana i očekuje se da opravda epitet pojačanja. Duel 1. kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine u kojem je Simm Bau pretrpio poraz od Zvijezde Gradaćac (4:2) je propustio jer još uvijek nije kompletirana sva potrebna papirologija za njegov nastup, no za vikend bi mogao upisati debi za svoju novu ekipu.

Zanimljivo, Mamić je rođen u Kanadi gdje je i napravio svoje prve fudbalske korake, a prije dvije godine stigao je u Hrvatsku, gdje je branio boje druge ekipe Slaven Belupa, Međimurja i Hrvatskog Dragovoljca.

Za SportSport.ba ovaj mladi fudbaler koji može igrati na poziciji stopera i zadnjeg veznog istakao je da je sjajno primljen u novom klubu, te da vjeruje da će opravdati povjerenje čelnih ljudi kluba.

"Zadovoljan sam kako sam dočekan i primljen u novo klubu. Imam samo riječi hvale, kako za šefa struke, tako i za saigrače i čelne ljude kluba", istakao je Mamić na početku razgovora.

Oglasi

"Već po dolasku sam vidio da se radi o ambicioznoj sredini, radi se profesionalno i nemam se na šta požaliti. Nakon nekoliko dana sam osjetio da sam dio ekipe. Svi su mi pružili pomoć i podršku kako bi se što prije adaptirao na novu sredinu. To je jako bitno za novog fudbalera, pogotovo kada dolazi u ligu i državu u kojoj prije nije igrao", dodao je Mamić.

Mamić ističe i da se na treninzima radi odlično te da s velikim nestrpljenjem očekuje svoj debi.

"Radimo dobro i siguran sam da će nam se to isplatiti. Početak je sezone i trebamo biti strpljivi. Trener insistira na igri sa mnogo posjeda iz koje onda dolazimo do prilika za pogodak. Nadam se da će sva potrebna papirologija za moj nastup za vikend biti završena te da ću dobiti priliku da pokažem koliko mogu. Nestrpljiv sam i željan dokazivanja", ističe 21- godišnji fudbaler.

Govorio je Mamić i svojim, ali i ambicijama kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nema pritiska, no svi smo svjesni šta se od nas očekuje. Imamo odlične uslove, čelnici kluba su nam osigurali da se ni o čemu ne brinemo, osim o našim igrama i to je za fudbalera najvažnije. Što se tiče ličnih ambicija, na početku se želim što prije uklopiti u ekipu te da budem važan dio ekipe. Želim pokazati da sam igrač visoke kvalitete i da trener u svakom trenutku na mene može računati", zaključio je Mamić.

Na kraju dodajmo, da će Simm Bau u 2. kolu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na domaćem terenu snage odmjeriti sa Travnikom koji je u 1. kolu na Piroti bio bolji od Radnika iz Hadžića.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi