Mamić želi bivšeg trenera Bayerna: Pješke bih otišao po njega i donio ga na ramenima

Kovač nerealna želja Modrih

Mamić želi bivšeg trenera Bayerna: Pješke bih otišao po njega i donio ga na ramenima

E. Škorić

Dinamo nije uspio dovesti Matjaža Keka na poziciji trenera i okreće se drugim kandidatima.

Modri žele vrhunskog trenera za nove velike rezultate u Evropi, a nakon što je Kek odbio Zagrepčane, Zdravko Mamić cilja na Niku Kovača.

"Ja bih pješke otišao po Niku Kovača u Njemačku i donio ga na ramenima. Ali, gotovo sam siguran da on ne bi prihvatio ponudu Dinama. Ako će pročitati moj intervju za vaš list, ako ga zanima posao u našem klubu, sigurno postoji mogućnost da pošalje neki signal. No ne bih htio da se oko toga napravi trakavica, on je sigurno čovjek koji spada u kategoriju trenera teškaša koje mi želimo. No mislim da to nije realno, da su njegove ambicije negdje drugdje. Ne usudim se niti okrenuti njegov broj", izjavio je Mamić za Sportske novosti.

Mamić osim bivšeg trenera Eintrachta i Bayerna želi i Vahida Halilhodžića, koji je već radio na Maksimiru, ali i za njega smatra da je nerealna želja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo je ponovo prvak Hrvatske i neupitna je njegova dominacija u HNL-u, ali u klubu žele, prije svih braća Mamić, da se nastavi tradicija igranja u grupnim fazama evropskih takmičenja kako bi se zaradio ogroman novac, ali i dodatno povećao imidž tima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

red devil mo
Mogao bi ti u ćuzu ako odeš po njega
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi