Arsenal se izvukao nestvarnim golom u 101. minuti, pa penalima srušio City

Topnicima prvi trofej

Arsenal se izvukao nestvarnim golom u 101. minuti, pa penalima srušio City

Midhat Šljivak

Arsenal je osvajač Community Shielda. Topnici su na Wembleyju u finalnom meču nakon penala pobijedili Manchester City s 4:1 (1:1), a do trofeja su došli nakon nevjerovatne završnice i izjednačujućeg gola u 101. minuti meča.

Manchester City i Arsenal otvorili su novu sezonu u eliti engleskog fudbala utakmicom Community Shielda, a na kraju je u nevjerovatnoj završnici Arsenal slavio pobjedu od 4:1 nakon penala.

City je očekivano od samog početka imao dominantan posjed lopte, a na otvaraju su stvorili dvije jako dobre šanse. Alvarez je bio prekratak u skoku na pet metara i nije uspio zabiti gol, a zatim udarac Rodrija odlazi tik pored gola.

Ipak, mnogo bolje šanse za vodstvo imao je Arsenal. U dva navrata je skupocjeno pojačanje Kai Havertz promašio zicere.

U 25. minuti njemački fudbaler s nekoliko metara ne pogađa. Golman Cityja Ortega čudesno brano, a u nastavku akcije udarac Martinellija je izblokiran.

Havertz u 40. minuti bilježi još jedan veliki promašaj. Ponovo je sam pred Ortegom, golman Građana spašava fenomenalnom odbranom i na odmor se odlazi bez golova (0:0).

Oglasi

Nastavak meča donosi nešto sporiju utakmicu. Stones je na otvaranju drugog poluvremena dobro pokušao, odbranio je Ramsdale, a zatim Pep Guardiola radi dvije zanimljive izmjene.

Umjesto Haalanda i Kovačića u igru su ušli Cole Palmer i Kevin de Bruyne, a mladi napadač Palmer postao je junak Građana. Dobio je loptu od De Bruyne i zatim spektakularnim udarcem matira Ramsdalea za prednost od 1:0.

Potom su Građani stvorili još dvije velike šanse i samo zahvaljujući Ramsdaleu nije bilo promjene rezultata u tim trenucima.

Oglasi

Golman Topnika u 82. minuti spektakularno brani udarac Phila Fodena. Nakon kornera pokušava Rodri, golman Arsenala je ponovo fenomenalan.

Nakon povrede koja je produžila utakmicu za mnogo više od očekivanih osam minuta Arsenal iz jedne od rijetkih šansi dolazi do gola. U 101. minuti Trossard šutira očajnički, lopta pogađa Akanjija i završava u mreži za 1:1 za šok i nevjericu na tribinama, te meč odlazi na penale.

Tamo je Arsenal bolji. Četiri izvođača su bila precizna, De Bruyne na drugoj strani pogađa prečku, Rodrijev udarac brani Ramsdale i slavlje Topnika je moglo početi.

Community Shield, finale:

Manchester City - Arsenal 1:1 (1:4 - penali)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Svaka čast ne mogu ovi klosari imat sreće vazda
1 2
Hrusta98
Trust the process #COYG
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi