Građani na koljena bacili Topnike: Trka za prvaka sve uzbudljivija

Sjajan derbi smo gledali večeras

Građani na koljena bacili Topnike: Trka za prvaka sve uzbudljivija

S. Mlaćo
Sjajan derbi u okviru zaostalog meča 12. kola engleske Premier lige večeras su odigrali Arsenal i Manchester City. Jasno je da će ova dva tima voditi bitku za prvaka, a na kraju su se večeras radovali igrači Cityja koji su tako došli i do liderske pozicije (1:3).

Arsenal je mogao povesti već u drugoj minuti, ali Xhaka je iz izgledne pozicije šutirao visoko preko gola.

Domaći su bili bolji rival, konkretniji, a vrijedi izdvojiti i pokušaj Nketiaha, no ostalo je 0:0. City je ipak prvi poveo. Kevin De Bruyne je došao u poziciju da šutira sa vrha šesnaesteraca, bio je veoma precizan i gosti su mogli da slave. Pogodak pogledajte ovdje.

Arsenal je uzvratio preko Sake, koji je sjajno primio loptu u šesnaestercu, šutirao, no neko od igrača Cityja je blokirao. U 41. minuti penal za Arsenal. Ederson je napravio faul, čekao se i VAR, ali odluka se nije promijenila.

Saka je uzeo loptu i sigurno pogodio za 1:1. Bio je to i konačan rezultat prvog poluvremena. Pogodak pogledajte ovdje.

U nastavku penal i za goste. Gabriel je napravio faul, čekao se VAR, te je odlučeno da penala nema. Igrači Cityja su bili razočarani, no nije im to pomoglo.

Oglasi

Ipak, nisu se predavali, te su na kraju stigli do važna tri boda.

Najprije je u 72. minuti Gundogan poslao loptu ka Grealishu, a ovaj šutirao, lopta je promijela smjer i završila u mreži. Pogodak pogledajte ovdje.

Nastavio je City u istom tempu, pa deset minuta kasnije sve završava Erling Haaland. Primio je sjajno loptu i šutirao u lijevi ugao, te je bilo jasno da će City osvojiti vrijedna tri boda.

Manchester City je sada lider i ima 51 bod, kao i Arsenal, ali Topnici imaju utakmica manje.

Kako god, gledat ćemo itekako zanimljiv nastavak sezone u Premier ligi. Ko će se na kraju radovati tituli prvaka, zaista je teško prognozirati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga Engleske, 12.kolo

Arsenal – Manchester City 1:3

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Raja uđite na forum AR567ALA..ONI Vec SMNJAJU u TOP 4..kakvi LUZERI, a pljuju mene sto GOVORIM ISTINU GODINAMA..majstori LAZNE NADE..
2 6
green_dragon
Arsenal jednostavno nema vise snage....nema sirine na klupi i mislim da lagano gube konce....treba njima jos 3-4 dobra igraca da bi se ganjali sa Cityem
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi