Skandal u Engleskoj: Napadnut autobus Manchster Cityja!

Nakon jučerašnjeg derbija

Skandal u Engleskoj: Napadnut autobus Manchster Cityja!

Eldar Ganibegović

Jučer su derbi 11. kola engleskog Premiershipa odigrali Liverpool i Manchester City.

Krajnji rezultat glasio je 1:0 u korist Liverpoola, a pobjedu je donio Salah pogotkom u 76. minuti utakmice. Prethodno je početkom drugog dijela Fodenu poništen pogodak zbog ranijeg prekršaja Haalanda u toku iste akcije.

Također, Liverpool je utakmicu završio bez trenera na klupi, s obzirom na to da je Jurgen Klopp dobio crveni karton u 86. minuti utakmice.

Nakon utakmice na Anfieldu, iz tabora Manchester Cityja pristigle su teške optužbe na račun domaćina. Naime, napadnut je autobus prvaka Engleske.

Tom prilikom bačen je jedan predmet koji je oštetio prozor na autobusu, no nije ga potpuno razbio, piše Sky Sports.

Oglasi

Delegacija Manchester Cityja napadnuta je pri povratku na stadion Etihad, piše također citirani izvor.

Liverpool je u saopštenju rekao da će koristiti CCTV kako bi istražio "potpuno neprihvatljivo ponašanje" i da će se oni koji budu proglašeni krivima suočiti s doživotnom zabranom dolaska na Anfield. 

Spomenimo i to da je Pep Guardiola imao neugodno iskustvo i tokom same utakmice s obzirom na to da su ga domaći navijači gađali kovanicama, no nisu pogodili nijednom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, 2018. godine Liverpool je kažnjen nakon što su navijači kluba napali trenera Manchester Cityja dok je dolazio na stadion na utakmicu Lige prvaka.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi