Manchester City bez problema slavio u Brightonu

Građani pobijedili sa 3:1

Manchester City bez problema slavio u Brightonu

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su u gostima pobijedili Brighton sa 4:1 u meču devetog kola Premiershipa.

Građani su bez većih problema uspjeli da dođu do pobjede u Brightonu, a sve je bilo jasno nakon svega pola sata utakmice.

City je do prednosti stigao već u 13. minuti kada je Gundogan pogodio za 1:0 nakon asistencije Bernarda Silve.

Do drugog gola gosti s Etihada dolazu u 28. minuti. Gosti su odigrali odličnu kontru nakon koje je Grealish sjajno uposlio Fodena koji je bez problema poslao loptu u mrežu domaće ekipe.

Samo tri minute kasnije na semaforu je bilo 0:3. Gabriel Jesus je šutirao, a lopta je zakačila Fodena i prevarila golmana domaćih, te je pogodak zvanično pripisan Fodenu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Brighton je u 80. minuti uspio da smanji na 1:3 kada je Mac Allister pogodio iz penala. Konačnih 1:4 u ovoj utakmici postavio je Riyad Mahrez u sudijskoj nadoknadi.

City je drugi na tabeli sa 20 bodova i imaju dva boda manje od lidera Chelseaja. Brighton je čevrti sa 15 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

miki30
Pa koliko sad? 3 : 1 ili 4 : 1?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi