Manchester City bi ipak mogao igrati Ligu prvaka naredne sezone
Foto - EPA

Ako CAS ne potvrdi kaznu do 1. juna

Manchester City bi ipak mogao igrati Ligu prvaka naredne sezone

Midhat Šljivak

Manchester City ipak bi mogao igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Još uvijek aktuelni engleski prvak nedavno je kažnjen od strane Evropske fudbalske federacije (UEFA) dvogodišnjom suspenzijom iz evropskih takmičenja, te sa 30 miliona eura zbog kršenja financijskog fair playa.

Ova kazna značila da City ne bismo trebali gledati u Ligi prvaka u sezonama 2020/2021 i 2021/2022, no engleski mediji tvrde kako bi City ipak mogao igrati najelitnije evropsko takmičenje naredne sezone.

Tim iz Manchestera se na odluku UEFA-e žalio Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS). S obzirom na to da nije poznato kada će biti donijeta konačna odluka o ovom slučaju, Građani bi mogli igrati Ligu prvaka naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

To će se gotovo sigurno i desiti ako odluke Suda ne bude do 1. juna. City će u tom slučaju vjerovatno igrati Ligu prvaka, a ako se UEFA-ina kazna potvrdi i u Lozani nakon 1. juna, City će ostati bez nastupa u LP za sezone 2021/2022, te 2022/2023.

CAS će dakle imati konačnu odluku o svemu, a vidjet ćemo kako će Građani proći u ovom slučaju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Neka igra nije pošteno samo City da izbece ima još klubova mnogo koji nisu kažnjeni
4 3
public_agent
U Lozanu će na račun nekom od glavonja leći par miliona i nastavlja se igra u LP
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi