Manchester City bolji od Tottenhama na "preoranom" Wembleyju
(Foto: EPA) Manchester City se nakon ove pobjede vratio na prvo mjesto tabele sa 26 bodova (isti broj bodova ima i drugoplasirani Liverpool), dok je Tottenham ostao peti sa 21 bodom na svom kontu.

Derbi 10. kola Premier lige

Manchester City bolji od Tottenhama na "preoranom" Wembleyju

Derbi 10. kola Premier lige je odigran večeras na Wembleyju, a domaći Tottenham je upisao treći poraz u sezoni pošto je Manchester City upisao minimalan trijumf rezultatom 0:1.

Fudbalere obje ekipe je dočekao za engleske standarde užasan teren pošto je jučer na Wembleyju igrana utakmica NFL-a između Jacksonville Jaguarsa i Philadelphia Eaglesa. Ipak, ni loš teren nije spriječio City da odlično otvori utakmicu.

Dobro su igrali gosti na startu meča, a do vodstva su stigli već u šestoj minuti. Jadna lopta koju je ispucao Ederson preskočila je zadnju liniju Tottenhama i stigla do Sterlinga koji je sjajno prošao i upislio Mahreza, a Alžirac nije propustio priliku da pogodi za 0:1.

Nastavio je Manchester City sa dobrom igrom i nakon vodećeg gola, imao nekolio solidnih prilika, ali nije uspio iskoristiti "šok" među fudbalerima Tottenhama.

Tottenham je, s druge strane, uspio ozbiljno zaprijetiti u 23. minuti preko Sissokoa, ali promjene rezultata nije bilo. Šest mnuta kasnije je Mahrez ponovo oprobao udarac, ali je Lloris sjajno intervenisao.

Sjajnu šansu za poravnanje je imao Harry Kane u 34. minuti, izašao je golgeter Tottenhama sam pred golmana Cityja, ipak Ederson je uspio zaustaviti njegov pokušaj.

Do kraja prvog dijela je viđeno još nekoliko opasnih napada na obje strane, ali se na odmor otišlo vodstvom gostiju od 0:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Otvorio je City solidno i nastavak, a sjajnu priliku u 55. minuti je propustio Raheem Sterling. Imao je City nekoliko dobrih šansi preko Aguera, da bi Erik Lamela upropastio fantastičnu šansu za poravnanje u 81. minuti. Bio je neometan na 10-ak metara od gola, ali je loptu poslao "nebu pod oblake".

Tottenham je do kraja pokušavao na sve načine doći do gola i poravnanja, ali je ostalo 0:1 za Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti