Upaljeni svi alarmi u Liverpoolu i Londonu - Manchester City je živ!
FOTO: EPA

Sjajna pobjeda nakon preokreta

Upaljeni svi alarmi u Liverpoolu i Londonu - Manchester City je živ!

E. Oštraković

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su sigurnu pobjedu od 3:1 na gostovanju kod Brentforda u okviru 23. kola Premiershipa.

Gosti su bili favoriti, a iako su imali jedan gol zaostatka uspjeli su napraviti preokret i ostvariti pobjedu.

Već u 10. minuti prva velika prilika za Manchester City. Šutirao je Alvarez, ali fenomenalna odbrana golmana domaće ekipe.

Četiri minute kasnije ponovo je šutirao Alvarez, ali se ponovo istaknuo Flekken sa još jednom nevjerovatnom odbranom.

Domaći tim je u 21. minuti stigao do prednosti. Maupay je primio dubinsku loptu i sjajno je matirao gostujućeg golmana.

Samo tri minute kasnije pravi zicer za Haalanda i prosto je nevjerovatno da je i ovo uspio odbraniti Flekken koji je izluđivao gostujuće igrače u prvom poluvremenu.

Oglasi

Gvardiol je u 27. minuti dobro šutirao, ali pogađate, ponovo je na mjestu bio Flekken.

Još dvije odbrane do kraja prvog poluvremena imao je Flekken, ali ni on nije mogao ništa u trećoj minuti sudijske nadoknade kada je Foden postigao gol za poravnanje.

Na samom otvaranju drugog poluvremena Manchester City dolazi do preokreta na ovoj utakmici. Fenomenalan pas De Bruynea i rutinska završnica Fodena za vodstvo gostiju.

Oglasi

Domaći su mogli do izjednačenja u 62. minuti, ali je udarac Norgaarda dobro izblokirao jedan od gostujućih fudbalera.

Konačan rezultat postavio je Foden svojim trećim golom na ovom susretu i tako je odveo svoj tim do pobjede.

Manchester City je sada na drugom mjestu na tabeli sa dva boda manje od prvoplasiranog Liverpoola, ali i sa utakmicom manje, a već 10.2. igraće protiv Evertona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Istog dana, Liverpool na svom terenu dočekuje Burnley i ako fenjeraš napravi čudo, što je zaista teško očekivati, moglo bi doći i do smjene u vrhu tabele.

Sa druge strane Brentford se nalazi na 15. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HamzaVojvoda
Znaci liverpool i london bruje citavu noc hej zamisli sve alarme i budilice i banke auta svi securiry sistemi treste svi alarmi upaljeni yebote. Nece vas uskoro niko vise citat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi