Fudbalski IQ mu je 1000, svijet nije bio spreman na ono što je De Bruyne sinoć izveo

Fantastična asistencija Belgijanca

Fudbalski IQ mu je 1000, svijet nije bio spreman na ono što je De Bruyne sinoć izveo

E. Čaušević

Manchester City sinoć je na Etihadu u meču 22. kola engleskog Premiershipa pobijedio Burnley sa 3:1, a utakmicu je obilježila nevjerovatna asistencija u režiji Kevina de Bruynea.

Građani su nastavili odličnu seriju u prvenstvu i došli su do četvrte uzastopne pobjede. Ekipa Pepa Guardiole pobijedila je Burnley sa 3:1, a sve je bilo riješeno već nakon 46 minuta utakmice.

Domaći su do prednosti stigli već u 16. minuti kada je Julian Alvarez pogodio mrežu Burnleyja na asistenciju Nunesa, a Argentinac je isto uradio i šest minuta kasnije golom za 2:0.

No, detalj iz 22. minute obilježio je ovu utakmicu i u prvom planu nije bio Alvarez već De Bruyne koji je pokazao kakav je majstor.

Belgijanac je upisao novu asistenciju i ponovo je uspio da oduševi fudbalski svijet, te pokaže kakvu fudbalsku inteligenciju posjeduje.

Oglasi

Kada su svi očekivali centaršut De Bruynea u kazneni prostor Burnleyja on je neočekivano poslao prizeman pas za Alvareza koji je pogodio za 2:0, a potom je sa saigračima otrčao u zagrljaj Belgijanca i zahvalio se na sjajnoj asistenciji.

Nevjerovatno dodavanje De Bruynea i pogodak Alvareza za vodstvo Manchester Cityja od 2:0 možete POGLEDATI OVDJE.

Manchester City je tačku na ovu utakmicu stavio u prvoj minuti drugog poluvremena kada je Rodri zabio pogodak za 3:0, a ovaj put asistenciju je upisao Phil Foden.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Burnley je do kraja utakmice uspio tek da ublaži poraz i to pogotkom u 93. minuti preko Al Dakhilija koji je tako postavio konačnih 3:1.

Aktuelni prvak Engleske trenutno je drugoplasirani na tabeli sa 46 bodova i ima pet bodova, ali i utakmicu manje u odnosu na lidera Liverpool. U narednom kolu City gostuje Brentfordu, dok Redse čeka teško gostovanje u Londonu i derbi protiv Arsenala koji također ima 46 bodova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bazarich
Koji glup naslov Uigrana akcija vidi se iz aviona
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti