Građani dišu za vratom Topnicima - Manchester City pregazio Brighton!
FOTO: EPA

Velika borba za titulu u Premiershipu

Građani dišu za vratom Topnicima - Manchester City pregazio Brighton!

Esmer Oštraković

Fudbaleri Manchester Cityja ostvarili su ubjedljivu pobjedu na gostovanju kod Brightona u okviru 29. kola Premirshipa. Gosti su na kraju slavili sa 4:0.

Iako se očekivalo da će ovo biti dosta teže gostovanje za izabranike Pepa Guardiole, oni su ostvarili veoma laganu pobjedu i na taj način prišli Arsenalu na samo bod zaostatka.

Prva šansa na utakmici viđena je u 3. minuti, a imali su je domaći. Welbeck je šutirao, ali je Ederson sjajno odbranio njegov pokušaj.

Manchester City prijetio u 15. minuti kada je Ake šutirao preko gola. Samo dvije minute kasnije gosti stižu do vodstva. Walker centrira, a prelijep gol glavom postiže De Bruyne.

Dvije minute kasnije Dunk je imao dobru priliku da izjednači, ali njegov udarac glavom brani Ederson.

Oglasi

Do prednosti od 2:0 Manchester City stiže u 26. minuti utakmice. Foden je šutirao iz slobodnog udarca, lopta pogađa jednog igrača Brightona i vara Stellea, te ulazi u gol.

Osam minuta kasnije bilo je 3:0. Foden je primio lijep pas u kaznenom prostoru nakon greške domaće odbrane i matirao je golmana Brightona.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Joao Pedro za domaće. Prošao je dva igrača, lijepo je šutirao, ali je Ederson bio siguran.

Sedam minuta kasnije Alvarez šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta ide malo preko gola.

Oglasi

Ipak, dvije minute kasnije upravo Alvarez matira golmana Brightona i tada postavlja konačan rezultat ove utakmice.

Nije tu bio kraj kada je riječ o prilikama na ovoj utakmici. Adingra je u 65. minuti šutirao, ali lopta ide malo pored gola. Pet minuta kasnije domaći traže penal, ali ni nakon VAR pregleda sudija nije odlučioda pokaže na bijelu tačku.

Posljednju šansu na utakmici imao je Joao Pedro u 85. minuti. Šutirao je dobro, ali lopta ide malo pored gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je drugi na tabeli sa samo bodom manje od prvoplasiranog Arsenala, ali i sa utakmicom manje.

Sa druge strane Brighton se nalazi na 11. mjestu na tabeli nakon ovog poraza sa 44 osvojena boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Sudija katastrofalan...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi