Šampion protutnjao Turf Moorom!

Kompany i njegovi igrači nemoćni

Šampion protutnjao Turf Moorom!

E. Oštraković

Nova sezona u Premihersipu počela je utakmicom između Burnleya i Manchester Cityja, a gosti su ostvarili ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Nova sezona u Premihersipu počela je utakmicom između Burnleya i Manchester Cityja, a gosti su ostvarili ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Manchester City je bio apsolutni favorit na gostovanju kod novajlije u ligi, a tu ulogu su na kraju i opravdali.

Krenulo je sjajno za goste koji su već u 4. minuti došli do prednosti od 1:0. Rodri je asistirao, a gol je postigao Haaland.

Jedan od bitnijih trenutaka u prvom poluvremenu, ne za ovaj susret, ali za nastavak sezone Manchester Cityja desio se u 25. minuti.

Kevin de Bruyne je tada teren napustio zbog povrede, a umjesto njega je na teren ušao Mateo Kovačić.

Oglasi

Deset minuta kasnije bilo je 2:0 za Manchester City. Alvarez je sve sjajno uradio, te je uposlio Haalanda koji postiže prelijep gol.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, ali već tada je bilo jasno da je Manchester City već ostvario pobjedu na ovom susretu.

Konačan rezultat na ovoj utakmici postavio je Rodri. Pokupio je jedan odbijanac i loptu zakucao u mrežu.

Tri minute kasnije Alvarez je imao sjajnu priliku. Dobro je šutirao sa vrha šesnaesterca, ali nije uspio postići gol.

Do kraja utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika ni pred jednim golom. Jedino vrijedno da se spomene jeste crveni karton koji je u sudijskoj nadoknadi dobio domaći igrač Zaroury.

Manchester City svoju narednu utakmicu igra 16. augusta protiv Seville, a radi se o UEFA Super kupu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tri dana kasnije na svom terenu dočekuju ekipu Newcastlea.

Sa druge strane, Burnleyeva gostujuća utakmica protiv Lutona je odgođena, te će oni na teren tek 27. augusta kada kod kuće čekaju Aston Villu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi