Građani doživjeli strašan šok, Pep se hvatao za glavu, ali suviše su moćni da bi kukali za bilo kim

De Bruyne povrijeđen, Haaland spektakularno pogodio

Građani doživjeli strašan šok, Pep se hvatao za glavu, ali suviše su moćni da bi kukali za bilo kim

M. Šljivak

Manchester City doživio je veliki udarac na početku nove sezone. Građani gostiju na Turf Mooru kod Burnleyja, vode 2:0, ali su ostali bez Kevina De Bruynea koji je zbog povrede napustio meč.

Manchester City ostao je bez Kevina De Bruynea nakon svega 20-ak minuta igre. Belgijanac je zbog povrede morao napustiti utakmicu i njegov izlazak sigurno je veliki udarac za Građane.

Pep Guardiola je reagovao uvođenjem Matea Kovačića. Hrvat je naravno mnogo defanzivniji od De Bruynea i vidjet ćemo kako će sve to izgledati na terenu.

Odsustvo sjajnog belgijskog veznjaka sigurno bi bio problem za aktuelnog šampiona na samom početku sezone jer je on duša ovog tima.

Oglasi

City je dobro ušao u ovaj meč i poveo je s 1:0 nakon samo tri minute igre. Pogodio je Erling Haaland na asistenciju Rodrija.

U 36. minuti ponovo je na sceni Haaland. Spektakularno je zabio za 2:0 i tako je vjerovatno završio priču u ovom meču.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1690085233733828608[/twitter]

Burnley je igrao jako dobro. Propustili su nekoliko dobrih šansi, pa je kazna stigla i to na zaista spektakularan način.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City ide ka prva tri boda u novoj sezoni u kojoj su apsolutni favoriti za osvajanje titule prvaka.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti