Četvrtoligaš šokirao Aston Villu na Villa Parku, Manchester City razbio Chelseaja

Utakmice FA kupa

Četvrtoligaš šokirao Aston Villu na Villa Parku, Manchester City razbio Chelseaja

E. Oštraković

Manchester City je prosto demolirao ekipu Chelseaja u današnjem susretu u okviru FA kupa, te je nakon pobjede od 4:0 prošao u narednu fazu takmičenja.

Domaća ekipa jeste bila favorit na ovom susretu, ali niko nije mogao ni zamisliti da će Chelsea odigrati ovako loš susret.

Oni za devedeset minuta praktično nisu zaprijetili domaćem golmanu, ali su zato uspjeli primiti četiri gola i doživjeti visok poraz.

Držao se Chelsea, koji se branio od prve minute ove utakmice, sve do 23. minuta kada je Mahrez postigao prelijep gol iz slobodnog udarca.

Nije se gostujući tim stigao ni odmoriti, a Havertz je napravio veliku glupost. Igrao je rukom, te je dosuđen penal za domaće.

Odgovornost je preuzeo Alvarez koji je danas igrao od prve minute umjesto Haalanda, te je postigao gol za vodstvo od 2:0.

Oglasi

Konačan rezultat prvog poluvremena bio je 3:0. Treći gol djelo je Fodena nakon asistencije Walkera, a postignut je u 38. minuti utakmice.

U drugom poluvremenu je Manchester City igrao malo ležernije, te se nisu toliko trošili, dok gosti nisu uspjeli uraditi ništa.

Do kraja utakmice viđen je još jedan gol. Igrao se 85. minut kada je dosuđen još jedan penal za ekipu Manchester Cityja.

Izvođač je ovaj put bio Mahrez, ali je i on bio siguran, te je postavio konačan rezultat ove utakmice, a to je 4:0.

Tako će Manchester City u narednoj fazi FA kupa igrati protiv pobjednika iz duela Oxford/Arsenal koji se igra sutra navečer.

Oglasi

Stevenage je nevjerovatnim preokretom šokirao Aston Villu. Domaći tim je bio apsolutni favorit na ovoj utakmici, ali je eliminisan.

Sanson je u 33. minuti doveo Aston Villu u vodstvo i činilo se tada da će se desiti ono što su svi očekivali, a to je pobjeda domaće ekipe.

Sve je izgledalo tako do 85. minute. Tada je crveni karton dobio Dendoncker, a Stevenage je sa bijele tačke došao do izjednačenja. Strijelac je bio Reid.

U 91. minuti šok za domaću publiku. Campbell je postigao gol i tako odveo svoj tim u narednu rundu takmičenja u FA kupu.

Vrijedi naglasiti i to da je Stevenage četvrtoligaš, te da su ostvarili nevjerovatan rezultat na današnjoj utakmici.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi