Nova vijest o Gvardiolu mnoge je iznenadila, vjerovatno i navijače Leipziga

Sjajno je igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Nova vijest o Gvardiolu mnoge je iznenadila, vjerovatno i navijače Leipziga

Samir Mlaćo
Sjajni hrvatski defanzivac Joško Gvardiol povezuje se sa velikim brojem klubova ove zime, no čini se da od velikog posla za sada neće biti ništa. Leipzig je na slatkim mukama, velikani vode velike bitke, ali sada su stigle nove informacije.

Naime, Sky Sport tvrdi da ove zime neće se desiti transfer. U Leipzigu su odlučili da zadrže Hrvata svjesni da je veoma mlad i da može samo dodatno napredovati. Navodno bi trebao ostati još godinu dana, no jasno je da će već na ljeto ponovo velikani pokušati da ga dovedu.

Prema istom izvoru ni sam Gvardiol nema ništa protiv toga da ostane još uvijek u Lepzigu. Osjeća se sjajno, mnogo ga cijene i vjeruje da će uspješno sa svojim klubom krenuti u nove izazove.

[twitter]https://twitter.com/Divyans63560546/status/1612115959187111936[/twitter]

Za 20-godišnjaka se između ostalih zanimaju City, gradski rival Manchester United i Chelsea u Engleskoj, ali on je za RTL otkrio da navija za - Liverpool.

"Moj klub iz snova? To je definitivno Liverpool. Od malena sam s ocem gledao puno utakmica Liverpoola, nakon svake sezone smo detaljno analizirali kako su prošli. To je klub uz koji će ostati ja zauvijek zbog mog djetinjstva zapisanog u srcu", rekao je Gvardiol.

Oglasi

Trenutno se procjenjuje na tržišnu vrijednost od 75 miliona eura , a ima i dugoročni ugovor, tako da je pregovaračka moć na strani bundesligaša, koji inzistira na odšteti od preko 120 miliona eura.

Vjeruje se da Gvardiola čeka plata od vrtoglavih 12 miliona eura po sezoni, no pregovori tek treba da se uspostave, mada će čelnici Cityja inzistirati da se posao što prije završi.

Čelnici Leipziga su obavili i razgovore sa čelnicima Real Madrida, te Kraljevi čine sve da ih 'slome', no teško im to ide. Ukoliko se ipak transfer ostvari, Leipzig će zaraditi čak pet puta više, dok 20 posto čeka i zagrebački Dinamo.

Kada čuju najnovnije informacije u Dinamu imaju razloga za žal, no pare 'neće propasti', cifra vezana za ukupni transfer bi za par mjeseci mogla biti još veća.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leipzig je trenutno trećeplasirana momčad Bundeslige i za Bayernom zaostaje samo šest bodova. Vjerovatno i to je jedan od razloga zbog kojeg defanzivac želi ostati, s obzirom da klub ima visoke ambicije i sigurno će završiti na mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Prvi protivnik Leipziga 20.01., kada se nastavlja Bundesliga, je upravo Bayern. Leipzig će pred svojim navijačima tražiti nova tri boda i tako pokušati dodatno smanjiti prednost Bavaraca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1639705257
Joško će biti vrijediti × cifru a neće mu faliti ništa još pola godine ili jednu godinu ni u Lajpzig - u . Sretno " malac " bit će nešto VIŠE od tebe .
2 1
kenny
Hebo vas josko dejancic i ostale ustasice vise ss. hr
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti