Niko na svijetu nije bio spreman na ono što je Walker uradio u ovoj situaciji, savršenstvo fudbala

Kakav potez desnog beka Manchester Cityja

Niko na svijetu nije bio spreman na ono što je Walker uradio u ovoj situaciji, savršenstvo fudbala

Endin Čaušević

Manchester City i Nottingham Forest igrali su jučer na Etihadu utakmicu šestog kola Premiershipa, a na kraju je aktuelni prvak Engleske uspio da slavi sa 2:0. Iako nije bio strijelac meč je obilježio Kyle Walker koji je upisao fantastičnu asistenciju.

Jasno je da je Manchester City bio veliki favorit jučer i sve osim pobjede domaćeg tima bilo bi ogromno iznenađenje.

Građani su krenuli veoma ofanzivno od prve minute, a gostujuća odbrana izdržala je tek sedam minuta.

City je u sedmoj minuti poveo sa 1:0 kada je nakon sjajne akcije mrežu Nottingham Foresta zatresao Phil Foden, no i on je bio u sjeni sjajnog poteza Kylea Walkera.

Walker je oduševio fudbalski svijet svojom asistencijom jer je na fantastičan način Fodenu ostavio loptu kao "na tanjiru".

Oglasi

Desni bek Cityja je dobio dugu loptu, ali je isprve uspio sjajno da je iskontroliše i doda do Fodena koji je zatim pogodio za 1:0 i slavlje navijača Manchester Cityja.

Asistenciju Walkera i gol Fodena za 1:0 pogledajte OVDJE.

Aktuelni prvak Engleske je već u 14. minuti uspio da udvostruči vodstvo, a gol je dao ko drugi nego Erling Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Asistenciju je upisao Nunez, a Haaland je bez problema pogodio za 2:0. Gol norveškog napadača pogledajte na OVOM LINKU.

Treba istaći da je City veći dio drugog dijela igrao s igračem manje nakon što je Rodri dobio direktan crveni karton, no to gosti nisu uspjeli da iskoriste i do kraja utakmice ostalo je 2:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi