Neviđen 'parazit' u svijetu fudbala - Uzima 90.000 KM sedmično, a na teren nije kročio dvije godine
Foto - EPA

Arter je nevjerovatan

Neviđen 'parazit' u svijetu fudbala - Uzima 90.000 KM sedmično, a na teren nije kročio dvije godine

Midhat Šljivak

Član engleskog Premiershipa Nottingham Forest ima ozbiljan problem unutar tima. On se zove Harry Arter. Radi se o 33-godišnjem veznom fudbaleru koji već dvije godine nije odigrao ni minute za 'Šumare', ali mu ne pada na pamet da raskine ugovor koji mu donosi 40.000 funti na sedmičnom nivou.

Harry Arter je 2020. godine potpisao ugovor s Nottingham Forestom dok je ovaj tim još bio član Championshipa i dobio je unosan ugovor od 40.000 funti sedmično.

Ovaj potpis ispostavio se kao veliki promašaj 'Šumara' jer im se dovođenje iskusnog fudbalera nikako nije isplatilo. Plaćaju mu 40.000 funti sedmično, a on već dvije godine nije kročio na teren u njihovom dresu

33-godišnji veznjak je posljednji meč za Forest odigrao 2021. godine protiv Prestona. Išao je potom na posudbe u Charlton i Notts County, a tim iz Nottinghama ga je uredno plaćao.

Tokom ljeta je rukovodstvo ovog tima na sve načine pokušavalo da se riješi Artera. Međutim, njemu nije padalo ni na kraj pameti da napusti unosan ugovor kojeg ima.

Oglasi

Zna iskusni fudbaler da više nigdje ne može uzeti 40.000 funti na sedmičnom nivou. Zbog toga ne želi otići iz kluba u kojem će posljednju platu uzeti na kraju ove sezone.

Od dolaska u klub Harry je odigrao samo 14 utakmica za Forest i definitivno se može smatrati jednim od najvećih promašaja u historiji kluba.

Arter je najbolje dane karijere proveo u Brounemouthu. Bio je standardan član ovog tima za kojeg je nastupio 256 puta uz 29 golova i 20 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je nastupao još za Fulham, Cardiff, Carlisle i Woking, a član je i reprezentacije Irske za koju je odigrao 19 utakmica.

Ono što je sigurno Nottingham ga nikad neće zaboraviti jer su doslovno poklonili ogromnu cifru ovom čovjeku.

Najnovije vijesti