Evra isprozivao Guardiolu, ali nakon njegovog odgovora želi propasti u zemlju

Španac odgovorio na kritike Evre

Evra isprozivao Guardiolu, ali nakon njegovog odgovora želi propasti u zemlju

Endin Čaušević

Patrice Evra jučer je iznenadio sve svojim komentarima o Pepu Guardioli i Manchester Cityju, a sada je španski stručnjak odlučio da mu odgovori.

Nekadašnji fudbaler Manchester Uniteda kritikovao je Guardiolu i poručio da on voli sve da kontroliše u svojoj ekipi i da jedostavno ne može da podnese nekog igrača s karakterom koji bi bio lider ekipe.

Evra je poručio i da se Manchester City ne može smatrati velikanom u fudbalu, te da su temelji ovog kluba samo na bogatim vlasnicima i da nemaju neku bitnu historiju što se tiče fudbalskih uspjeha.

"City treba vođu u svojoj ekipi, ali Guardiola takve igrače ne želi. On ne može da podnese kada ima nekog igrača koji ima jak karakter i pati od toga da je on jedini vođa koji im treba. Jasno je da trener i treba biti glavni, ali moraš imati i lidera na terenu na utakmicama", rekao je Evra.

Međutim, Guardiola je na jučerašnjoj press konferenciji pred meč protiv Wolverhamptona odlučio da odgovori Evri i nije imao milosti prema nekadašnjem reprezentativcu Francuske.

"Ne volim igrače s jakim karakterom? Nisam saglasan s tim Patrice. Ovo za mene nije igrica. Trebaju mi igrači s takvim karakterom i dobri igrači na terenu jer inače ne bismo bili na vrhu. Nisam pročitao šta je on rekao, ali neka vidi listu igrača koje sam trenirao u Barceloni, Bayernu i sada ovdje u Cityju i bit će mu sve jasno", počeo je Guardiola i nastavio.

"Većina njih je osvajala Svjetsko i Evropsko prvenstvo, Ligu prvaka i prvenstvo. Možda Evra sve ovo govori kako bi se dodvorio čelnicima Manchester Uniteda i vratio u taj klub da radi. Sada s ovakvim izjavama ima šansu za to. Ok Patrice, ako ikada dobiješ priliku pokazat ću ti s kakvim karakterima i igračima radim".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City je na putu da odbrani titulu prvaka Engleske i po četvrti put u zadnjih pet godina dođe do ovog trofeja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1603637562
Malouda je povrijedio Mujdžu ne Evra .Pozdrav
5 0
celikze
Evra u pravu ali prvo da mu mamicu spomenem radi Mujdze.Pepe suti vrlo dobro znamo sta je bilo sa Ibrahimovicem i tu je kraj price.Potrosio si milijardu i sta si ostvario u principu nista.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi