Manchester City ima priliku odigrati najbolju sezonu Premier lige ikada

Nezaustavljiva Guardiolina mašina

Manchester City ima priliku odigrati najbolju sezonu Premier lige ikada

Manchester City je večeras, u zadnjoj utakmici 30. kola Premier lige, gostovao kod Stoke Cityja i upisao pobjedu rezultatom 0:2.

Građanima su za lagan trijumf bile dovoljne dvije sjajne akcije i dva gola najboljeg pojedinca večeršnjeg meča Davida Silve, u 10. i 50. minuti.

Pobjeda nad Stokeom je za Guardioline izabranike bila 26 u tekućoj sezoni Premier lige, a njome su se fudbaleri Cityja približili nekolicini rekorda koji bi ih, ukoliko budu oboreni, mogli zacementirati u historiji engleske Premier lige.

Do kraja sezone Premier lige je preostalo da se odigra još osam kola, te je vrlo vjerovatno da će Građani oboriti Chelseajev veliki rekord iz sezone 2004/2005. Naime, tada su plavci postali klub koji je osvojio najviše bodova u jednoj sezoni Premier lige, čak 95, ali je taj rekord sada ozbiljno ugrožen.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Još jedan Chelseajev rekord je u opasnosti do kraja sezone i to onaj po broju golova. Tako je Cityju potrebno još 19 pogodaka da obori rekord Chelseaja iz sezone 2009/2010 kada su Plavci u engleskom šampionatu postigli 103 pogotka.

Ukoliko City, pak, od osam preostalih susreta pobijedi u njih sedam prebacit će magičnu brojku od 100 osvojenih bodova u jednoj sezoni, što bi bio zaista historijski uspjeh za Guardiolinu ekipu.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi