Manchester City iz Brazila dovodi 'ljevonogog Neymara'?

Kayky je igrač za kojeg City neće žaliti novac

Manchester City iz Brazila dovodi 'ljevonogog Neymara'?

Brazilski nogomet može se pohvaliti nekim od najboljih akademija svjetskog nogometa, a škola Fluminensea zasigurno je jedna od njih.

Treneri te akademije su stvorili igrače poput lijevog beka Reala Marcela, Liverpoolovog veznjaka Fabinha te bivših bekova Manchester Uniteda Rafaela i Fabija.

Pa ipak, unutar posljednjih 12 mjeseci postalo je jasno da će se pojaviti nova 'zlatna generacija' talenata, na čelu s igračem koji su neki nazvalii 'ljevonogim Neymarom'. Taj nogometaš je 17-godišnji Kayky, momak koji je završio kao najbolji strijelac prošlogodišnjeg prvenstva Brasileirao do 17 godina s 12 golova, dok je Fluminense suvereno odnio naslov.

Iako još nije debitirao u prvoj momčadi, ti su nastupi bili dovoljni da uvjere mnoštvo uglednih europskih klubova, uključujući Liverpool i Shakhtar iz Donjecka, u njegov potencijal. No ipak na kraju Manchester City je na kraju bio najbliži pobijedi u utrci za njegov potpis, međutim, a lider Premiershipa trebao je izdvojiti 9 miliona funti za potpisivanje pristupnica Kaykyja i njegovog suigrača Metinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

No najnovije informacije u Brazilu govore da mladom nogometašu cijena vrtoglavo raste i da bi City na kraju mogao platiti do 21,5 milion funti  samo za Kaykyja - brojku koja bi ga učinila najskupljom prodajom u povijesti Fluminensea.

Top Komentari

ghast0
Nemoj majke ti "Neymara" da bude precijenjen, preplaćen, arogantan i da se valja 90% po podu. Jos da sestru *****dja.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije