Manchester City je 'bacio' 300 miliona funti
(Foto: EPA)

Građani imaju ozbiljnu Akademiju, ali...

Manchester City je 'bacio' 300 miliona funti

Midhat Šljivak

Manchester City je u proteklih desetak godina uložio ogroman novac u pojačanja.

Više od milijardu funti Građani su izdvojili za nove fudbalere, a konstantno dovođenje skupocjenih i velikih imena uglavnom je zatvaralo vrata prvog tima omladincima ovog tima.

Iako ne dobijaju previše šanse u prvom timu, Akademija Cityja radi zaista dobar posao, a iz nje je u proteklim godinama izašlo nekoliko zaista vrhunskih imena.

Za njih nije bilo mjesta u prvom timu. Sreću su potražili negdje drugo, a vrijednost tih fudbalera prelazi 300 miliona funti.

Nekoliko njih bi i sad lako moglo igrati za prvi tim Cityja. Prije svega se to odnosi na novu zvijezdu engleskog fudbala i člana Borussije Dortmund Jadona Sancha.

Sancho je prodat ekipi iz Drotmunda za nešto manje od devet miliona funti 2017. godine, a dvije godine kasnije vrijednost ovog fudbalera je 100 miliona funti.

Napravio je City veliku grešku sa ovim fudbalerom, ali nije jedini kojeg je City prelagano prodao, iako je u njima bilo dosta potencijalan.

Iz Akademije ovog tima izašli su još Rony Lopes (Monaco - 35 miliona eura), Kieran Trippier (Tottenham - 40 miliona eura), Jason Denyaer (Lyon 30 miliona eura) i mnogi drugi...

Potražite više informacija na temu Premier league:

Lista otpisanih je zaista ogromna. City im nije pružio šansu, ali su oni pokazali u drugim ekipama da itekako znaju igrati fudbal.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi

Najnovije vijesti