Pep se zaista sreo sa čelnicima Juventusa, ali...

Bianconeri će tražiti druge opcije

Pep Guardiola je, prema pisanju italijanskih medija, jedan od kandidata za trenera Juventusa.

Pep se zaista sreo sa čelnicima Juventusa, ali...
(Foto: EPA)
Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Radio Sportiva je sinoć objavio da je španski stručnjak dogovorio četverogodišnju saradnju sa Juventusom, iako je Guardiola ranije konstantno ponavljao kako nema namjeru napustiti Manchester City.

Međutim, sudeći prema novinaru Onda Cera Mariju Gagu Huerti, Guardiola se zaista susreo sa sportskim direktorom Stare dame Fabiom Paraticijem.

Njih dvojica su se sastali u Milanu, ali tema nije bila preuzimanje Bianconera, već razgovori o planiranoj humanitarnoj akciji u narednom periodu.

Gotovo da nema šanse da Pep postane novi trener Juventusa, pa će zamjenu za Maxa Allegrija tražiti negdje drugo.

Nema rizika na Etihadu: Guardioli će biti ponuđen ugovor koji ne može odbiti

Manchester City želi da osigura ostanak Pepa Guardiole na Etihadu.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa

Čelnici Manchester Cityja spremili su veoma bogat novi ugovor za Guardiolu. City će mu ponuditi novi ugovor na pet godina prema kojem će godišnje inkasirati čak 20 miliona eura.

Naravno, ukoliko Guardiola odradi cijeli ugovor na klupi prvaka Engleske onda će biti bogatiji za čak 100 miliona eura. Također, Guardiola će na kraju ove sezone dobiti i pet miliona eura bonusa za osvojene trofeje.

No, Guardiola još uvijek ne želi da priča o novom ugovoru i poručio je da je sretan sa trenutnim koji traje još dvije godine.

"Ostajem još dvije godine ovdje ukoliko me City želi. Zadovoljan sam i ne ide mi se nigdje. Posao će se sigurno mjeriti po tome da li ćemo osvojiti Ligu prvaka ili ne, no spremni smo za sve nove izazove koje nas čekaju", rekao je Guardiola.

Reklama - nastavite čitati ispod oglasa