Manchester City koristi Gabriela Jesusa kako bi doveo Messija?

Argentinac sve bliži napuštanju Nou Campa

Manchester City koristi Gabriela Jesusa kako bi doveo Messija?

Lionel Messi je jučer saopštio Barceloni da želi napustiti klub, što je izazvalo tektonske poremećaje na Nou Campu.

Ostavka predsjednika Bartomeua je, čini se, jedino što bi moglo zadržati Messija u klubu, a i u tom slučaju Argentinčev ostanak ne bi bio zagarantovan.

Čini se da Messiju nije legao ni razgovor sa novim trenerom Koemanom, a ne može preboliti ni poniženje protiv Bayerna u Ligi prvaka i odlučan je u namjeri da promijeni sredinu.

Argentinac vjeruje da može aktivirati klauzulu koja mu dozvoljava da postane slobodan igrač, dok Barcelona tvrdi da je rok za to istekao.

Ipak, ukoliko Messi zaista želi po svaku cijenu napustiti Nou Camp, Barcelona će morati razmisliti o prodaji - čak iako je tvrdnja da klauzula prema kojoj Argentinac može napustiti klub više ne važi tačna.

Trenutno se vjeruje da je Messi najbliži Manchester Cityju, pa čak i da je već kontaktirao trenera Pepa Guardiolu. Međutim, njegov eventualni transfer (ukoliko ne dođe do raskida ugovora) će biti sve osim jednostavnog.

Otkupna klauzula Lionela Messija u Barceloni iznosi 700 miliona eura, što znači da katalonski div može tražiti "šta hoće" u eventualnim pregovorima.

Međutim, ima i City plan - tako barem piše Daily Star.

Barcelona je već neko vrijeme u potrazi za zamjenom za Luisa Suareza, a napadač Manchester Cityja Gabriel Jesus već odavno ima svoje "obožavatelje" na Nou Campu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sada City navodno planira iskoristiti Brazilca u eventualnom poslu sa Barcelonom i poslati ga na Nou Camp ukoliko će to pomoći u transferu Lionela Messija.

Sve je ovo naravno još na bazi špekulacija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Nista od ovoga, Ja sam cuo prije par godina Messijevu izjavu, covijek je rekao da jedini klub u kojem vidi sebe nakon Barce je Leeds u slucaju da se ikad plasiraju u Premier Ligu :)
1 0
spectron
Jedva čekam još "nezvaničnih" informacija o Messiju i njegovoj budućnosti :)
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi