Furiozno prvo poluvrijeme za sigurnu pobjedu Manchester Cityja protiv Leicestera

Nastavljaju trku sa Arsenalom

Furiozno prvo poluvrijeme za sigurnu pobjedu Manchester Cityja protiv Leicestera

Esmer Oštraković

Sjajnu utkamicu su na Etihadu u okviru 31. kola Premiershipa odigrali Manchester City i Leicester, a očekivano su pobjedu slavili domaći rukometaši.

Već od prvog minuta agresivno su krenuli domaći fudbaleri, te su do vodstva došli u 5. minuti kada je gol postigao Stones.

Ipak, morao je šou i na ovoj utakmici uzeti, ko drugi nego Erling Haaland. U 13. minuti Haaland je postigao gol za 2:0.

U 25. minuti Haaland je postigao gol za 3:0. De Bruyne je upisao asistenciju, a novi gol postigao je Haaland, te je tako domaći tim imao prednost od 3:0.

Do kraja utakmice, u drugom poluvremenu, Leicester je uspio postići gol, a strijelac je u 75. minuti bio Iheanacho.

Ranije danas odigrano je šest utakmica u okviru ovog 31. kola Premiershipa, a ostvareni su zanimljivi rezultati.

Oglasi

Aston Villa je ostvarila neočekivano ubjedljivu pobjedu od 3:0 protiv Newcastlea na svom terenu, a Fulham je na gostovanju kod Evertona slavio sa 3:1.

Fudbaleri Chelseaja su na svom terenu razočarali svoje navijače. Naime, Chelsea je poražen sa 2:1 od Brightona na svom terenu.

Crystal Palace je na gostovanju kod Southamptona slavio sa 2:0 i tako ostvario novu jako bitnu pobjedu i upisao važne bodove.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bournemouth je šokirao navijače i igrače Tottenhama, te su postigli tri gola na gostovanju i slavili sa 3:2 protiv svog današnjeg domaćina.

Wolverhampton je na svom terenu igrao protiv Brentforda i slavio je sigurnu pobjedu od dva razlike, a rezultat je bio 2:0.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti