Bio je na terenu i slavio osvajanje Lige prvaka, a onda ga je progutala istanbulska noć!

Nevjerica u Manchester Cityju

Bio je na terenu i slavio osvajanje Lige prvaka, a onda ga je progutala istanbulska noć!

Admin Čaušević

Manchester City je osvojio Ligu prvaka po prvi put u historiji, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka porodice igrača i stručnog štaba su na terenu stadiona Kemal Ataturk slavili najveći klupski uspjeh do sada.

Velika zabava na stadionu za sve nije završila sa osmijehom na licu, a pomoćnik Pepa Guardiole, Enzo Marseca, već satima nema mira.

Naime, otac nekadašnjeg igrača Juventusa i Fiorentine e nestao nakon što je sa sinom slavio osvajanje Lige prvaka.

Marescin otac se pridružio sinu u Istanbulu, ali je nakon osvajanja Lige prvaka nestao i za sada se ništa ne zna o njemu.

Policija je na nogama i intenzivno traga za njim, međutim već satima nema ni traga ni glasa o oceu pomoćnika Pepa Guardiole.

Oglasi

Inače, Maresca se Manchester Cityju priključio prošle godine i već u prvoj sezoni kao pomoćnik je uspio doći do trostruke krune.

Ipak, osvajanje medalje u najvažnijem klupskom takmičenju Maresca neće pamtiti po dobrom sve dok ne pronađu njegovog oca.

Poslije osvojene titule mnogi igrači i uposlenici Cityja su odlučili da titulu proslave u istanbulskim klubovima, ali Maresci i nije bilo do veselja.

Italijan je u trenerskom poslu već šest godina, a samo jednom je bio šef stručnog štaba i to u Parmi prije dvije godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U prošlosti je upijao znanje od Vincenza Montelle i Manuela Pellegrinija, a nakon dobro odrađenog posla na klupi U23 selekcija Cityja, Guardiola ga je priključio svom stručnom štabu.

S obzirom da je njegovim dolaskom City odigrao najbolju sezonu u klupskoj historiji te istovremeno osvojio Ligu prvaka, FA Cup i Premiership jasno je da Maresca svoj posao radi izuzetno dobro.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti