Ako Manchester City osvoji titulu slavit će se čudesni Phil Foden!
United je bio dobar 20 minuta na derbiju (Foto: EPA)

Očekivan trijumf Građana

Ako Manchester City osvoji titulu slavit će se čudesni Phil Foden!

M. Šljivak

Manchester City je u velikom derbiju Premiershipa savladao Manchester United s 3:1. Junak je Phil Foden koji je postigao dva gola u preokretu.

Manchester City juri Liverpool u borbi za titulu prvaka Engleske. Danas je tim Pepa Guardiole u 27. kolu Premiershipa savladao gradskog rivala United s 3:1.

Gosti s Old Trafforda odlično ulaze u meč. Igrala se osma minuta kada je Marcus Rashford spektakularnim udarcem s 25 metara matirao Edersona za prednost Crvenih đavola od 1:0.

Mogao se Rashford proslaviti u prvom dijelu. Imao je još dvije šanse koje je nekada završavao bez problema, no ovog puta se obrukao i United nije došao do drugog gola.

Andre Onana je s druge strane briljirao na golu Uniteda. Kamerunac je izluđivao napadače Građana, a Erling Haaland je imao jedan nestvaran promašaj kojim se poprilično obrukao.

Oglasi

Na odmor se otišalo vodstvom Uniteda od 1:0, da bi u nastavku na scenu stupio čudesni Phil Foden, koji je postigao dva pogotka.

Do izjednačenja domaći tim stiže u 56. minuti. Foden sjajno zabija s distance za 1:1.

Pritiskao je tim Pepa Guardiole i tražio je preokret. Do njega je i došao u 80. minuti kada je ponovo na scenu stupio Foden pogotkom za 2:1.

Tačka na ovaj meč stavljena je u prvoj minuti nadoknade. Ambrabat poklanja loptu Erlingu Haalandu koji ovaj poklon koristi za konačnih 3:1.

City je s ova tri boda sada došao na samo bod zaostatka za Liverpoolom (63-62) i to pred meč sezone koju ova dva tima igraju narednog vikenda na Anfieldu.

Manchester United je s druge strane na 44 boda i za sada su Crveni đavoli daleko od Lige prvaka. To mjesto im bježi 11 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 27. kolo:

Manchester City - Manchester United 3:1

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topnik1980
Guzijaaaaaa
2 0
user1708043381
Gazija javi se,necemo ti nista
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi