Onana čini čuda, ali ono što je Haaland u 45. minuti promašio graniči s nemogućim

Derbi za sada pun uzbuđenja

Onana čini čuda, ali ono što je Haaland u 45. minuti promašio graniči s nemogućim

E. Škorić

Trenutno se igra veliki engleski i manečesterski derbi na Etihadu, a United vodi golom Marcusa Rashforda protiv favorizovanog Cityja.

City je ugostio United s jedinim ciljem da pobijedi kako bi smanjio zaostatak za vodećim Liverpoolom, no nakon 45 minuta United je taj koji vodi.

Dosad jedini gol dao je Rashford, kada je u osmoj minuti na asistenciju Bruna Fernandesa spektakularno pogodio sa distance. Svemu je prethodilo ispucavanje Andree Onane koji danas briljira i zaslužuje sve pohvale.

Iako je kamerunski golman često kritikovan ove sezone zbog nekih loših partija i olako primljenih golova, danas je na Etihadu pokazao klasu.

Imao je nekoliko vrhunskih odbrana, a ističu se one kada je zaustavio prvo Fodena, a potom i Rodrija. Zahvaljujući njemu United vodi na poluvremenu, a vidjet ćemo može li zaustaviti Cityjeve zvijeri.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svakako moramo da istaknemo i nestvaran promašaj Erlinga Haalanda u 45. minuti. Bio je sam pred golom, Onana je već ostao na prvoj stativi, no Norvežanin je na kraju pucao preko gola.

[twitter]https://twitter.com/centregoals/status/1764323964833464463[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi