Džoker Guardiole u nadoknadi donio veliku pobjedu Cityju
Sjajan meč je gledala publika, ali radovali su se gosti

Sjajan meč u derbiju, na kraju se radovali gosti

Džoker Guardiole u nadoknadi donio veliku pobjedu Cityju

Samir Mlaćo

Chelsea je danas savladao Fulham 1:0, a nakon toga u velikom derbiju snage su odmjerili Newcastle i Manchester City.

Veliki derbi 21. kola donio je dosta uzbuđenja, ali sada je jasno da je City spreman da se domogne titule, a pokazao je to posebno u završnici meča kada je prvo nadoknadio gol zaostatka, a zatim stigao i do velike pobjede.

Krenimo redom. Newcastle je poveo već u drugoj minuti, ali signaliziran je ofsajd za Longstaffa. U 17. minuti velika šansa za goste, prijetio je Bernardo Silva, ali otišlo je to preko gola. u 26. minuti ipak se raduju gosti.

Walker ubacuje, a Bernardo Silva petom majstorski pogađa za 0:1. Samo devet minuta kasnije domaći se vraćaju. Izjednačio je Isak koji je pogodio desno rašlje gola Cityja.

Nije se ni smirilo slavlje domaćih navijača, tek su prošle dvije minute, a uslijedio je preokret. Strijelac je ovaj put bio Anthony Gordon.

Oglasi

I u nastavku odličan meč. Foden je imao veliku šansu za City, no nije bio precizan. U 70. minuti Alvarez u šansi, ide to preko gola. Ipak, u 74. minuti pvoratnik Kevin De Bruyne donosi radost gostima. Prošao je nekoliko protivničkih igrača i majstorski pospremio loptu u mrežu.

I kada su svi pomislili da je kraj, novi pogodak Cityja. Džoker sa klupe Pepa Guardiole Oscar Bobb je iskoristio šansu i perfektno pogodio i prevario golmana Newcastlea. Treba istaći i 'doktorsku' asistenciju De Bruynea koji se vratio nakon neugodne povrede i danas bio jedan od junaka svog tima.

Gosti su slavili i na kraju upisali tri velika boda. Sada su na trećem mjestu i imaju dva boda zaostatka za liderom Liverpoolom, ali i utakmicu više, no jasno je da će ovaj meč mnogo značiti Građanima. Prije svega na psihološkom planu, te je jasno da su spremni da se domognu titule prvaka ove sezone.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 21. kolo:

Newcastle - Manchester City 2:3

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi