Prvo veliko transfer iznenađenje: Lautaro seli u Španiju, ali ne u Barcelonu

Dogovoren transfer u Atletico?

Prvo veliko transfer iznenađenje: Lautaro seli u Španiju, ali ne u Barcelonu

A. Beganović

Argentinski ofanzivni fudbaler Lautaro Martinez karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Španiji, tačnije u redovima Atletico Madrida.

Dva kola prije kraja u Primeri velika je neizvjesnot u borbi za titulu, kojoj je najbliži Atletico Madrid. Popularne Jorgandžije imaju dva boda više od gradskog rivala Reala i teško da će tu prednost prokockati.

No, iako prvenstvo nije okončano, odnosno još uvijek traje borba za titulu u Atletico Madridu razmišljaju o novoj sezoni u kojoj će imati visoke ambicije i u Ligi prvaka.

Radi se u Madridu na slaganju igračke križaljke, a navodno su već "upecali" jedno veliko ime i ukoliko se tvrdnje nekadašnjeg italijanskog napadača Nicole Ventole pokažu tačnim, biće to prvo veliko tranfer iznenađenje.

Naime, Ventola je također nekadašnjem italijanskom napadaču Christianu Vieriju otkrio da će Lautaro od naredne sezoni nastupati za Atletico.

"Otkrit ću ti jednu "bombu". Lautaro seli u Atletico Madrid. Sve je dogovoreno, rekli su mi da je posao zaključen i da će svi biti zadovoljni", Ventola je otkrio Vieriju.

U aktuelnoj sezoni, Lautaro je za Inter odigrao 46 utakmica, postigao je 18 golova kojima je dodao devet asistencija. Ugovor sa Interom ga veže do ljeta 2023. godine tako da će novi prvak Italije sasvim sigurno od njegove prodaje zaraditi ogromnu svotu novca.

Podsjetimo, Lautaro se dugo vremena povezivao sa Barcelonom. Ljetos je bio na korak do prelaska u Barcelonu, a u jednom intervjuu je otkrio i šta se sve dešavalo i zbog čega je transfer propao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Teška financijska situacija Barcelone i 'neki sitni' detalji spriječili su taj transfer. Bilo je zaista blizu da se realizuje, no na kraju sam ostao u Interu i to se ispostavilo dobrom odlukom, posebno jer smo osvojili Scudetto. Nevjerovatno je biti prvak s tako velikim klubom u tako jakoj ligi", priznao je 23-godišnjak, pa zatim novinaru otkrio šta ga je pitao sunarodnjak Lionel Messi.

"Pitao me samo kako teku pregovori, ništa više. Prilika je bila sjajna, no zbog nekih sitnih detalja nije uspjelo".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

praise3
Lautaro overratean previse
0 2
Chwilla
Sad ce messi opet reci za****li ste me! Jeste rekli da ce te ga dovesti!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi