Guardiola više ne može da šuti i trpi: "Reći će da zarađujemo puno novca, ali ovo je previše"

Španac je bio potpuno iskren

Guardiola više ne može da šuti i trpi: "Reći će da zarađujemo puno novca, ali ovo je previše"

Admin Čaušević

Izgleda da i Pep Guardiola postaje umoran i više jednostavno ne može da šuti zbog prevelikog broja utakmica u kratkom vremenskom periodu. Ovaj put dušu je otvorio nakon što je Manchester City minimalnim rezultatom pobijedio Bournemouth.

Guardiola je pohvalio je igrače Manchester Cityja i nazvao ih supermenima nakon što su nastavili potjeru za četvrtim uzastopnom titulom prvaka Engleske pobijedivši Bournemouth sa 0:1.

Pogodak Phila Fodena bio je dovoljan za tijesnu pobjedu rezultatom 0:1 stadionu Vitality, te sada popularni Građani zaostaju bod za vodećim Liverpoolom.

Menadžer Cityja Guardiola pohvalio je svoju momčad jer je pronašla način za pobjedu pošto je sredinom sedmice pobijedila Brentford.

"Obožavam svoje igrače - oni su supermeni", rekao je Guardiola za Sky Sports.

Oglasi

"Oni su tako dobri. Tamo odakle mi dolazimo, godinama igramo svaka tri dana, dok je Bournemouth imao sedam dana da se pripremi za utakmicu, a mi uvijek imamo manje dana.

"Tražimo previše od naših igrača, ali oni odgovaraju. Znam da ljudi kažu 'zarađuju puno novca', ali ovaj raspored je previše. Iskreno."

"Ali posao mora ići dalje i svaki put me iznenadi kako smo još tu u vrhu. Igrači imaju nevjerojatan karakter i tako su takmičarski raspoloženi, čak i kad su umorni, daju dodatno.

"Naši navijači moraju biti jako ponosni na ove dečke", dodao je trofejni Španac.

City sljedeći meč igra protiv Lutona u petom kolu FA kupa u utorak, prije gradsko derbija protiv Manchester Uniteda sljedećeg vikenda nakon čega slijedi revanš utakmica osmine finala Lige prvaka s Kopenhagenom 6. marta.

To je naporan raspored, ali branič John Stones kaže da se City može nositi s tim.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Snalazimo se pod pritiskom, samo se fokusiramo na sebe - svaka utakmica je finale za nas. Sada je raspored gust i znamo da moramo dobro igrati", poručio je defanzivac.

City je prošlu sezonu završio osvajanjem trostruke krune, dok je i ove takmičarske godine i dalje u borbi da odbrani sve tri trofeja.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Za te pare bi trebali svaki dan igrat ne seri ćelavac
0 1
Fizo
Baš mi ih je žao
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti