Pepova lista želja: Dvije zvijezde iz Premiershipa, te ključni igrači Bayerna i Leipziga

Opet će potrošiti mnogo novca

Pepova lista želja: Dvije zvijezde iz Premiershipa, te ključni igrači Bayerna i Leipziga

Esmer Oštraković

Nakon što su osvojili titulu u Premiershipu, pobjede na dva susreta dijele Manchester City od trostruke krune ove sezone.

Naime, oni igraju finale FA kupa protiv Manchester Uniteda, te naravno finale Lige prvaka protiv Intera iz Milana.

Iako su jako blizu trostruke krune Pep Guardiola već razmišlja o narednoj sezoni, a procurio je spisak od četiri fudbalera koja želi da dovede.

Kako prenosi Mirror radi se o Alexisu Mac Allisteru, Juliu Encisu, Joshui Kimmichu, te reprezentativcu Hrvatske Jošu Gvardiolu.

Mac Allister igra u Brightonu i jasno je da će napustiti klub na kraju sezone, a jedino pitanje je da li će potpisati za Liverpool ili Manchester City.

Također i Enciso igra sa Mac Allisterom u istom klubu i veliki je potencijal, ali je veliko pitanje da li će ga Brighton pustiti da ide.

Kimmcih se u posljednjim godinama pretvorio u jednog od najvažnijih igrača u Byernu, ali Guardiola ga želi sa sobom u Manchester Cityju.

Osim toga, Guardiola želi i Gvardiola iz Leipziga, a on je na radaru i Real Madrida, te Chelseaja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Niti jedan od navedenih igrača neće biti jeftin, a pitanje je koliko Manchester City smije trošiti i da li će morati da prodaje.

Ostaje da vidimo kako će se odvijati situacija sa pojačanjima ovog ljeta, ali niko ne očekuje da Guardiola i Manchester City miruju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi