Dame i gospodo, Erling Haaland: Uživajte u pisanju nove fudbalske historije!
FOTO: EPA

Nevjerovatan je...

Dame i gospodo, Erling Haaland: Uživajte u pisanju nove fudbalske historije!

H. Zilić

Ako mislite da je Erling Haaland večeras povukao ručnu protiv Lepziga nakon hat-tricka u prvom polvuremenu, grdno se varate.

Norvežanin je u nastavku postigao još dva gola.

Igrala se 54. minuti kada norveški napadač postiže svoj četvrti pogodak na utakmici za velikih 5:0. Tri minute kasnije Haaland je i peti put zatresao mrežu gostiju za 6:0.

Haaland je postao i najmlađi fudbaler koji je postigao pet golova na jednoj utakmici Lige prvaka i igrač koji je pstigao najbržih pet golova u Ligi prvaka.

[twitter]https://twitter.com/eurofootcom/status/1635751692749660160[/twitter]

Za taj poduhvat večeras mu je trebalo 36 minuta.

Oglasi

Do kraja je ostalo pola sata, vdijet ćemo šta će sve biti.

Noćna mora za Leipzig i noć za zaborav.

Ovome dodajmo da je kod oba Haaalndova gola u nastavku asistent bio Akanji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pomenutim golovima Haaland je oborio i još dva rekorda.

Postao je najmlađi fudbaler koji je postigao 30 golova u historiji Lige prvaka i postao je igrač koji je najbrže postigao 30 golova u Ligi prvaka, a za to mu je bilo potrebno samo 25 utakmica.

Top Komentari

Mowzilla
Gura, ne vadi ⚽⚽⚽⚽⚽
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi