Predugo je čekao: Koliko god bilo teško, Raul je morao "okrenuti leđa" svom Realu

Legenda napušta Madrid

Predugo je čekao: Koliko god bilo teško, Raul je morao "okrenuti leđa" svom Realu

Edmir Škorić

Dugo godina bio je u Madridu, ali legenda kluba je donijela odluku da na kraju sezone napusti Real.

Raul Gonzalez jedna je od najvećih legendi Reala i ovaj nekada sjajni napadač već godinama radi u omladinskom pogonu Kraljeva, ali sve se nadao da će dobiti priliku da vodi prvi tim, kao što je to recimo slučaj sa Xavijem i Barcelonom.

Raul je Real Madrid Castillu preuzeo u julu 2019. godine i do sada je vodio 130 utakmica. Već u prvoj sezoni donio je naslov u Ligi prvaka mladih i činilo se da će u budućnosti postati trener prve ekipe.

Trebao je da naslijedi Zinedinea Zidanea nakon što je francuski stručnjak 2021. napustio tim. No, Florentino Perez nije bio siguran u Raula, pa je vratio Carla Ancelottija i to nije bio nimalo lpš potez.

Sada je već postalo gotovo sigurno da će Italijan i naredne sezone voditi seniore Reala, posebno ako osvoji Ligu prvaka jer ima već osvojen Kup, a Raula je to natjeralo da kaže "dosta je čekanja" te da se okrene trenerskim izazovima i potraži klub koji će mu dati pravu priliku.

Ne nedostaje klubova koji žele da sarađuju sa njim, a ranije se legenda povezivala sa Leedsom, Eintracht Frankfurtom i Espanyolom, iako je on naravno uvijek odbijao u želji da će ga Real Madrid pozvati i dati mu šansu u prvoj ekipi.

Oglasi

S Raulom na klupi ove sezone, Real Madrid Castilla odigrao je 35 utakmica u Primera Federacionu, pobijedivši 18 puta, remiziravši 11 i izgubivši šest utakmica. Ekipa je trenutno treća na tabeli i još uvijek ima šanse osvojiti ligu, tri kola prije kraja.

Raul je još kao junior iz Atletico Madrida došao u Real, te je postao legenda Kraljeva sa 741 utakmicom u kojima je postigao 323 gola.

Uz to je tri puta osvojio Ligu prvaka i šest puta postao prvak Španije. Karijeru je završio 2015. u NY Cosmosu, a tri godine kasnije počeo je raditi s omladincima Real Madrida i nizao je zavidne uspjehe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

45-godišnjak ej kao igrač još nosio dres Schalkea u Njemačkoj i Al Sadda u Kataru, a kopačke je o klin okačio 2015. godine kao član New York Cosmosa. U dresu Španije je za 10 godina odigrao 102 meča i postigao 44 gola.

Istinska je legenda i mnogi smatraju da na kraju zaslužuje priliku da vodi seniore Real Madrida, ali Perez smatra da je još prerano za to.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Covjek se zive Raul Gonzalez Blanco, znaci Gonzalez sa zZzzzzzz a ne sssSssss hahahaha
1 0
user1676286668
Njemu je real davno ledja okrenuo čim su takvu legendu pustili iz kluba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi