Luka Modrić nije samo fudbalski čarobnjak već i čudak - Scena s klupe s Vazquezom to dokazuje
Luka Modirć uskoro će ozvaničiti novi ugovor s Real Madridom koji će ga u klubu zadržati do ljeta naredne godine (Foto: Screenshot)

Zna svaki statistički podatak

Luka Modrić nije samo fudbalski čarobnjak već i čudak - Scena s klupe s Vazquezom to dokazuje

Midhat Šljivak

Luka Modrić apsolutna je legenda Real Madrida i čovjek bez kojeg Kraljevi definitivno ne bi igrali fudbal kakav igraju u prethodnim godinama. Ipak, pored toga što je Modrić čarobnjak s loptom, on je i čudak van terena s ozbirom na to da zna nevjerovatne statističke podatke.

Luka Modrić s loptom može sve. To je godinama unazad konstantno pokazivao i može se pohvaliti da je upravo on prekinuo dominaciju Cristiana Ronalda i Lionela Messija u svijetu fudbala.

Ipak, pored toga što je Luka čarobnjak s loptom on posjeduje zaista i nevjerovatno znanje, pa je tako tokom utakmice Kupa Kralja protiv Osasune 37-godišnji Hrvat kolegi Lucasu Vazquezu otkrio kako Karim Benzema na gol protiv Osasune čeka čak devet godina.

Kamere su ih uhvatile u zanimljivom razgovoru kada je Modrić svojim znanjem šokirao Vazqueza i mnoge ljubitelje fudbala.

"Devet godina nije zabio gol protiv Osasune", rekao je Modrić na što mu je Vazquez odgovorio pitanjem 'Ko?'

"Karim", odgovara Luka dok Lucas Vazquez u nevjerici ponavlja uz pitanje 'Nije zabio gol?' i dobija potvrdan odgovor.

Oglasi

"Da, da. Devet godina nije zabio Osasuni", potvrdno je odgovorio hrvatski reprezentativac.

I zaista je tako. Karim Benzema je posljednji gol protiv tima iz Pamplone zabio još u duelu Kupa Kralja 9. januara 2014. godine kada je Real slavio s 2:0, a uz Benzemu pogodak je zabio još Jese Rodriguez.

Ukupno je francuski napadač protiv ovog tima upisao pet pogodaka u 19 odigranih utakmica, a ni u finalu niije uspio prekinuti post jer je Kraljeve do trijumfa od 2:1 i trofeja odveo Rodrygo.

Luka Modrić očigledno dobro poznaje svoje saigrače i njihovu statistiku i ovo je samo još jedan dokaz da on nije samo fudbaler već i da dosta toga zna o poslu kojim se bavi.

Oglasi

Luka Modrić ostaje u Realu!

Luka Modrić (37) ostaje u Real Madridu. Španski list Relevo otkriva kako su Kraljevi postigli dogovor o nastavku saradnje s hrvatskim fudbalerom i on će još jednu sezonu nositi 'desetku' Kraljeva.

Luka Modrić nastavlja karijeru u Real Madridu. Iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 38. rođendan, hrvatski fudbaler igra na dovoljno visokom nivou da mu Real ponudi nastavak saradnje.

List Relevo donosi informaciju kako je dogovor o nastavku saradnje postignut. Uskoro će se sve prenijeti na papir i Luka će zvanično potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Naravno, plata će biti značajno manja u odnosu na trenutnih 19 miliona eura po sezoni. Novac u ovom slučaju Modriću nije značio ništa i on jednostavno želi odigrati još jednu sezonu među Kraljevima.

To će se na kraju i desiti. Dogovor je postignut i Luka Modrić je i naredne sezone 'kralj'.

Napomenimo da je prije nekoliko dana novi jednogodišnji ugovor s Realom potpisao i iskusni njemački veznjak Toni Kroos, te će iskusni dio sigurno biti od velike pomoći u redu s mladim veznjacima.

Luka Modrić je u Real Madrid stigao 2012. godine iz Tottenhama. S madridskim velikanom je osvojio gotovo sve što je mogao i u ovom timu je postao najbolji fudbaler svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hrvatski reprezentativac je u dresu Kraljeva odigrao 482 utakmicE i ima učinak do 37 pogodaka i 77 asistencija. Ukupno je osvojio 23 trofeja među kojima je čak pet titula Lige prvaka.

Naredna sezona osim toga što je posljednja u dresu Real Madrida vrlo je vjerovatno i posljednja u karijeri fenomenalnog Hrvata koji u septembru puni 38 godina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676286668
Papagaj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi