Na Etihadu činilo čuda i zaludio Guardiolu, a tek onda objavljeno kakav užasan problem je imao

Šutio, stisnuo zube i stao na gol Kraljeva

Na Etihadu činilo čuda i zaludio Guardiolu, a tek onda objavljeno kakav užasan problem je imao

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je doživio težak poraz na Etihadu u revanšu polufinala Lige prvaka od Manchester Cityja (4:0) i nije se uspio plasirati u novo finale. Poraz Kraljeva sigurno bi bio ubjedljiviji da na golu nije bilo Thibauta Courtoisa koji je branio fenomenalno, a tek nakon utakmice otkriveno je u kakvom problemu je bio Belgijanac.

Kraljevski klub je na Etihadu poražen s čak 4:0, a ukupan rezultat u ovom dvomeču za Građane je bio 5:1. City je zaslužio da prođe u veliko finale gdje će igrati protiv Intera, a mogao je i ubjedljivije slaviti da na golu gostiju nije bilo Courtoisa.

Belgijski golman je imao nekoliko nestvarnih odbrana u sinoćnjoj utakmici, a to je najbolje pokazala i izjava Pepa Guardiole.

Guardiolu je Courtois oduševio i poručio je da je Belgijanac zbog nastupa koje je imao u prošloj godini komotno mogao dobiti i Zlatnu loptu.

"Da su Courtoisu dali Zlatnu loptu prošle godine to bi bilo sasvim zasluženo", bila je poruka trenera Cityja nakon meča.

Međutim, sinoć Courtois jednostavno sam nije mogao da zaustavi nevjerovatnu Cityjevu mašineriju. Građani su uspjeli da zabiju čak četiri gola i osvete se Real Madridu za poraz u polufinalu Lige prvaka prošle sezone.

Oglasi

No, kakav problem je golman Real Madrida imao pred sami početak utakmice otkriveno je tek kada je meč završen.

Španska Marca objavila je da je Courtois trebao propustiti meč jer se povrijedio, ali da je sve iznenadio odlukom da stisne zube i stane na gol. Belgijanac je pokidao triceps, no nije htio da ostavi svoje saigrače na cjedilu.

Courtois je cijelu utakmicu branio povrijeđen, ali i pored toga uspio je odbranama da oduševi fudbalsku javnost. Primio je injekciju pred početak utakmice i stao na gol, te pokazao kako se bori za svoj tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Potvrđeno je da je Courtois povredu zadobio na utakmici protiv Getafea koju je kraljevski klub igrao proteklog vikenda u okviru 34. kola španske La Lige.

Belgijanac je posebno "izludio" Erlinga Haalanda kojem je odbranio nekoliko zicera, te je Norvežanin ostao bez gola u dvomeču protiv Kraljeva što je malo ko očekivao da će se desiti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti