Čovjek kojem je Ancelotti nanio veliku nepravdu pobjegao sa Etihada: Suze, bijes, gorčina...

Mnogi su složni da je Italijan pogriješio

Čovjek kojem je Ancelotti nanio veliku nepravdu pobjegao sa Etihada: Suze, bijes, gorčina...

Admin Čaušević

Manchester City je do vrha napunio mrežu Real Madrida u polufinalu Lige prvaka te sa ukupnih 5:1 u dva susreta eliminisao Kraljeve za svoje treće finale Lige prvaka u posljednje tri godine. Bio je to jedan od najvećih poraza Carla Ancelottija na međunarodnoj sceni.

Real se poprilično loše proveo na Etihadu. Konačan rezultat bio je 4:0, a jedan od krivaca je svakako i Ancelotti zbog postavke svoje igre i izbora startne postave.

Mnogi su složni da je Italijan bio i više nego nepravedan prema Antoniju Rudigeru nakon sjajnog prvog meča Nijemca u Madridu.

Rudiger je neutralisao Erlinga Haalanda na stadionu Santiago Bernabeu te ga učinio nevidljivim, dok je u revanš susretu bio na klupi. 

[twitter][twitter]https://twitter.com/MailSport/status/1658950328065163264[/twitter][/twitter]

Nakon poraza od 4:0 Rudiger je bio ljut kao ris te je brzim hodom napustio Etihad i djelovao je kao da bježi od novinara. 

Oglasi

Na snimci koja kruži društvenim mrežama se može vidjeti istovremeno bijesni, ogorčeni i uplakani Rudiger kao prolazi kroz mixed zonu.

Rudiger je šansu u drugom meču protiv Građana dobio tek u drugom poluvremenu, ali njegov ulazak nije promijenio stanje na terenu pa su Kraljevi na kraju upisali ubjedljiv poraz, ali ko zna šta bi bilo da je Nijemac bio na terenu od početka meča.

Umjesto Rudigera starter je bio Eder Militao, Ancelottijev čovjek od povjerenja. Brazilac je bio među najlošijim na terenu, a zabio je i autogol u drugom dijelu.

U prvom susretu igranom u Madridu Rudger je upotrebom posebne taktike odlično čuvao Haalanda, a već nakon utakmice se špekulisalo da će biti rezervista u revanš susretu što se ispostavilo tačnim.

Inače, kako sada stvari stoje Ancelotti će i sljedeće sezone sjediti na klupi Reala što je izjavio i nakon visokog poraza na Etihadu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Niko ne sumnja u to da ću biti tu. Predsjednik je bio sasvim jasan prije 15 dana. Ne treba praviti nikakvu dramu. Ekipa je odigrala odličnu sezonu i tako će biti i naredne. Polufinale Lige prvaka je ogroman uspjeh. Bit ću tu i naredne godine i borit se za još jedan trofej u ovom takmičenju."

Ancelotti je uvijek imao kontrolu nad svlačionicom pa će biti zanimljivo za vidjeti kako će trofejni stručnjak riješiti situaciju sa Rudigerom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
Realno je i prosle godine vecinom fulo s taktikom i vadio se iz mrtvih. Real je imao srece i prosle godine city nas je ubio u dvije utakmice da se ne lazemo i paris je bio bolji. Ali eto izvarali smo ih nekako i naravno benzema bii u puno boljoj formi sinoc je bio katastrofa ne znam jel povrijedjen ali je trom bio. Vinicius je kao nesto pokusavao ali realno jaci su bili na svakoj poziciji a i Anceloti smijesna taktika sredina prazna morao je poceti s jos jednim veznim umjesto rodriga realno. Jer Dtones kad se ubaci u sredinu nisu mogli to stizati. Cestitke citiju ali inter je druga prica ne mislim da ce ih lako dobiti
1 0
enko
Ma ti si vec bivsi.pa nece ti perezbpred finale reci smjenjen si ili bices smjenjen.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi