Manchester City se počeo iživljavati na protivnicima, prednjačio je Raheem Sterling

Nova visoka pobjeda Građana

Manchester City se počeo iživljavati na protivnicima, prednjačio je Raheem Sterling

E. Škorić

Sada kada su ostali bez šansi da budu prvaci, nogometaši Manchester Cityja nemaju milosti prema svojim rivalima.

U posljednje vrijeme City uglavnom dobija sa nekoliko golova razlike, a ekipu Brightona su izabranici Pepa Guardiole počastili s četiri gola (5:0). Tri kola prije kraja, City je zacementirao drugo mjesto, ali i eto uspio malo da smanji zaostatak za novim prvakom Liverpoolom.

Raheem Sterling je na asistenciju Gabriela Jesusa u 21. minuti načeo Brighton, a onda se Brazilac sam upisao u strijelce u 44. minuti.

U 53. minuti Sterling postiže novi pogodak i to na ubačaj Mahreza, da bi u 57. minuti Bernardo Silva stavio tačku na 'i'. No, tu nije bio kraj agoniji domaćeg tima, pošto je Sterling u 81. minuti postigao i treći pogodak, odnosno peti Cityjev.

City za četiri dana dočejuje Bournemouth, no polako će razmišljati o revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Real Madrida i onome što slijedi u avgustu u najelitnijem klupskom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

ronaaaa
Ma daj jel stvarno pise pocastili sa cetri gola i pored 5:0
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi