CAS poništava odluku o izbacivanju Manchester Cityja iz evropskih takmičenja?
Foto - EPA

Građani ostaju u Evropi

CAS poništava odluku o izbacivanju Manchester Cityja iz evropskih takmičenja?

M. Šljivak

Sud za sportsku arbitražu (CAS) vjerovatno će poništiti odluku Evropske fudbalske federacije o suspenziji Manchester Cityja iz Evrope.

Ako je vjerovati informacijama engleskog novinara Iana Cheesemana, koji prati dešavanja u klubu, CAS je odlučio da odbaci sve optužnice protiv Cityja.

"Izgleda kao da će Manchester City biti potpuno oslobođen optužbi pred CAS-om. Tako sam čuo, ali nemam nikakve potvrde. Sve bismo trebali znati sutra ili u ponedjeljak", napisao je Cheeseman.

UEFA je u februaru kaznila Građane zabranom nastupa u evropskim takmičenjima u naredne dvije sezone zbog kršenja financijskog fair playa, a pored izbacivanja kažnjeni su i sa 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rukovodstvo engleskog kluba odmah je uputilo žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS), a saslušanja u ovom slučaju su nedavno i održana, te je konačna odluka CAS-a najavljena za 13. juli.

Vidjet ćemo hoće li zaista City biti oslobođen, a za konačnu odluku ćemo morati da sačekamo još malo.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

jony1919
Para vrti tamo gdje burgija ne može
3 1
Maestro
Očekivano
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi