Guardiola odbio poziv iz Katara, pa objasnio kako će gledati Mundijal: "Čaša crnog vina..."

Želi da se odmori

Guardiola odbio poziv iz Katara, pa objasnio kako će gledati Mundijal: "Čaša crnog vina..."

Endin Čaušević

Početak Svjetskog prvenstva se s nestrpljenjem očekuje i jasno je da ćemo u Kataru imati priliku da gledamo najbolje igrače svijeta, ali i mnoge zvijezde iz svih sfera života koje su već najavile dolazak. Ipak, već sada je jasno da španski stručnjak Pep Guardiola neće ići u Katar da prati uživo ove utakmice.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje već 20. novembra i u engleskom Premiershipu ostalo je još samo da se odigraju dva kola, a nakon toga slijedi pauza koja će trajati više od mjesec dana upravo zbog odigravanja Mundijala.

Premiership će se nastaviti tek 26. decembra, a klubovi će se okupiti nekoliko dana prije toga kako bi se pripremili za naredne izazove i bit će zanimljivo vidjeti kako će ta pauza utjecati na igru ekipa iz najjačeg ranga engleskog fudbala.

Igrači koji neće učestvovati sa svojom reprezentacijom na Mundijalu će većinom to vrijeme iskoristiti za odmor, ali ima i onih koji su već sada bukirali karte za Katar jer žele uživo da prate pojedine utakmice.

Poziv da bude gost na Svjetskom prvenstvu dobio je i Guardiola koji neće od 12. novembra imati obaveze prema Manchester Cityju sve do sredine decembra, ali je Španac odbio da ide u Katar.

Guardiola je već napravio plan šta će raditi kada počne pauza i nakon dugo vremena imat će više od mjesec dana slobodnog vremena koje ponajviše želi da posveti svojoj porodici.

Oglasi

On je dobio poziv da bude gost u Kataru dok traje Mundijal i da čak bude stručni komentator, no to je odbio i otkrio je šta će raditi dok se budu odigravale utakmice ovog takmičenja.

"Najbolji način da uživate u utakmicama Svjetskog prvenstva je da ostanete kući i pratite mečeve uz čašu crnog vina. Imam po rasporedu nekoliko sedmica slobodno, a onda ćemo početi s treninzima s igračima koji ne idu na SP. Možda ćemo trenirati u Manchesteru ili Abu Dhabiju gdje bismo mogli imati pripremni meč", govori Guardiola i dodaje.

"Neću ići u Katar. Ostajem kući da pratim utakmice. Možda ću s porodicom otići kratko na odmor do Španije i to je to. Radujem se tim utakmicama, ali ću ih pratiti putem TV ekrana i sigurno da ću se tako najbolje odmoriti".

Manchester City će do početka Svjetskog prvenstva odigrati još četiri utakmice uključujući i večerašnji meč lige prvaka na Etihadu protiv Seville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored toga Građani za vikend igraju na svom terenu protiv Fulhama meć Premiershipa, a već iduće srijede ih očekuje derbi protiv Chelseaja u okviru engleskog Liga kupa.

Posljednji meč pred SP će City također igrati na Etihadu i to 12. novembra od 13:30 sati kada im u goste dolazi Brentford. Nakon toga slijedi pauza, a narednu utakmicu City igra tek 28. decembra u gostima protiv Leedsa.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi